Τίτλοι Περιφέρειας 11-9-2018 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Καρδίτσα

Έναρξη της νέας χρονιάς και για τα σχολεία της Καρδίτσας, χωρίς προβλήματα και ιδιαίτερα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πλην των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη στην πρωτοβάθμια, όπου υπάρχουν 33 κενά.

Πάτρα

«Είναι η πρώτη φορά που η μεταφορά μαθητών ξεκινά από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς» δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο γραφείο του με θέμα τη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019.

Ορεστιάδα

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα 95 παιδιά του Κέντρου Υποδοχής Ταυτοποίησης του Φυλακίου Ορεστιάδας, που στην πλειοψηφία τους έχουν χάσει τους γονείς τους και είναι ασυνόδευτα, ανέλαβαν οι τοπικές γραμματείες του ΠΑΜΕ Έβρου και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η συγκέντρωση θα γίνεται σήμερα, αύριο και την Πέμπτη, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.

Καβάλα

«Φεστιβάλ Ζωής» διοργανώνει την Παρασκευή στην Καβάλα το Θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ «Κιβωτός». Οι δράσεις του θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Ελευθερίας.

Χανιά

Eκδικάζεται αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η υπόθεση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε και εμπορευόταν όπλα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2016, όταν συνελήφθησαν τέσσερις ειδικοί φρουροί για μεταφορά όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής.

Τρίκαλα

Τον συσχετισμό δύο εμπρηστικών συμβάντων με διαφορά μόλις δέκα λεπτών που σημειώθηκαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Δευτέρας, σε κάδο απορριμμάτων και αυτοκίνητο, διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων.

Κομοτηνή

Οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κομοτηνής έχουν δεσμεύσει 600.000 ευρώ από την επιχείρηση, καθώς έχουν καταφύγει στα δικαστήρια -χωρίς, όμως, να έχει αυτό τελεσιδικήσει- ζητώντας χρήματα από τις περικοπές των μνημονίων, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις της.

Κοζάνη

Εβδομήντα πέντε άτομα κατά το τελευταίο δεκαήμερο μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Εορδαίας διαβεβαιώνει ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ποιότητα του νερού της Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν τον Αύγουστο.

Ιωάννινα

Στις 4 Οκτωβρίου ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται η κανονική λειτουργία.

Ζάκυνθος

Υψηλά ποσοστά φορολογικών και ασφαλιστικών παραβάσεων προέκυψαν σε πρόσφατους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα Ιόνια Νησιά, όπου, μεταξύ άλλων, στον Λαγανά Ζακύνθου εντοπίστηκε επιχείρηση η οποία είχε προβεί σε παύση εργασιών από το 2011, αλλά λειτουργούσε κανονικά.

Πύργος

Οδηγός ταξί που βούτηξε στο λιμάνι Κατακόλου έσωσε Κινέζα τουρίστρια κρουαζιερόπλοιου η οποία είχε πέσει με το αναπηρικό αμαξίδιό της στη θάλασσα, προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία με το κινητό της τηλέφωνο.

Ηράκλειο

10.400 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και 1.200 συσκευασίες καπνού, εντόπισαν άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε κλούβα η οποία έφθασε με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Συνελήφθη ένα ζευγάρι για τη μεταφορά των τσιγάρων.

Ρόδος

Κύκλωμα παραγωγής και διάθεσης προϊόντων-«μαϊμού» εξάρθρωσε στη Ρόδο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σε έλεγχο που διενήργησαν σε ατομική επιχείρηση εντόπισαν μεγάλη ποσότητα προϊόντων τα οποία έφεραν πλαστά σήματα γνωστών οίκων του εξωτερικού, καθώς και μεγάλη παραγωγή πλαστών σημάτων. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ διαφεύγει η σύζυγός του.

Λάρισα

Tους αρχαιολόγους Μπρούνο Ελί και ΘανάσηΤζαφάλια τιμά σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο Δήμος Λαρισαίων, για την προσφορά τους στην αποκάλυψη και αναστήλωση των δύο αρχαίων θεάτρων της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ