Απόφαση-σταθμός για εργατικό ατύχημα

Το χρηματικό ποσό των 525.000 ευρώ, ως αποζημίωση για τον θάνατο του πατρινού Δημήτρη Κατσαντώνη που σε ηλικία 25 ετών, έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα όταν υποχώρησε τοίχος κτιρίου, στην περιοχή της Αγυιάς, επιδίκασε το Δικαστήριο μετά από αγωγή των δικών του.

Δύο χρόνια μετά, ο εργολάβος και η κατασκευάστρια εταιρεία «κάθισαν» στο εδώλιο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.

Η οικογένειά του, οι γονείς και τα τρία αδέλφια του, ισχυρίστηκαν ότι τα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί από την  κατασκευαστική εταιρεία ήταν ελλιπή και περιμένουν την ηθική δικαίωση για αίτια θανάτου του 25χρονου Δημήτρη, που του «έκοψε» τόσο πρόωρα το νήμα της ζωής.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ και στην εκπομπή «Στον αέρα…μέρα παρά μέρα» ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Παπαναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών υπογραμμίζοντας πως το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και στην ανθρώπινη ζωή είναι αγαθά που βρίσκονται πάνω από το άπληστο, αδηφάγο κέρδος. Οι εταιρίες είπε «… στο βωμό του κέρδους δεν  τηρούν τους υποτυπώδεις κανόνες ασφαλείας …». «…η δικαστική απόφαση ουσιαστικά ανέδειξε με σαφήνεια και στέρεα αιτιολογία το αυτονόητο… στο ζοφερό κλίμα των ημερών η παρρησία του Δικαστή είναι μία πνοή αισιοδοξίας…» τόνισε.

Ο 25χρονος Δημήτρης Κατσαντώνης, γνωστός στην νεολαία με το ψευδώνυμο SPM, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από την ενασχόλησή του με τη μουσική που αγαπούσε. Έγραφε τραγούδια και μουσική ραπ, ενώ οι φίλοι και στενοί του συγγενείς τον χαρακτήριζαν σαν έναν νέο με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και κοινωνικές ανησυχίες, τις οποίες διοχέτευε στα τραγούδια του.

Ο θάνατός του, πριν δύο χρόνια, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της πόλης.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος