Μοσκοβισί στην ΕΡΤ: Η Ελλάδα στον σωστό δρόμο (video)

“Η πρόοδος σε ό,τι αφορά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος είναι πολύ σημαντική και εκεί θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας” τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο, Ραλλού Αλεξοπούλου.

Ο Επίτροπος Οικονομικών, εξέφρασε βεβαιότητα για την επιστροφή στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια και σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, να υπάρξει σταθεροποίηση της ανάπτυξης και μετά να γίνει συζήτηση για το χρέος.

Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

“Η Ελλάδα” τόνισε ότι κ. Μοσκοβισί, “θα επιστρέψει στην ανάπτυξη με σταθερούς ρυθμούς 2,5% του ΑΕΠ για δυο έτη (2018 & 2019)”, ενώ εξέφρασε βεβαιότητα και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

“Στόχος” όπως τόνισε “η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος και η έξοδος στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, στον χρόνο που που θα επιλέξουν οι ελληνικές αρχές”.

Ολοκλήρωση προγράμματος

Προτεραιότητα του κ. Μοσκοβισί η ολοκλήρωση του προγράμματος στις 21 Ιουνίου, στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

“Για να γίνει αυτό”, πρόσθεσε “θα πρέπει να ολοκληρωθεί 3η αξιολόγηση, με την υλοποίηση των τελευταίων λίγων προαπαιτούμενων. Μετά θα ακολουθήσει η 4η αξιολόγηση που είναι πιο σημαντική από τις προηγούμενες. Μετά θα λάβουμε αποφάσεις για το χρέος” συμπλήρωσε.

Επιστροφή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό εξάμηνο

“Πριν από την συζήτηση για το χρέος”, είπε ο κ. Μοσκοβισί “θα σχεδιάσουμε σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, αφού λάβουμε υπόψη όλους τους οικονομικούς παράγοντες, μια αναπτυξιακή στρατηγική, προκειμένου να επιστρέψει η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό εξάμηνο τον Απρίλιο.

Ήδη, το έχουμε συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών,
Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Εurogroup το ζητά. Θα είναι ένα πολύ θετικό σημάδι ότι η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο για να γίνει κανονικό μέλος της Ευρωζώνης. Μετά από αυτό η Ελλάδα θα είναι στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο όπως όλα τα κράτη-μέλη”.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος