Με ξεχωριστό τρόπο τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, ο δήμος Κορινθίων.
Σε μια βαθιά συμβολική κίνηση, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Αρχαία Κόρινθο, την πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας, σύμφωνα με την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.
Το πρωί της παραμονής στον Ακροκόρινθο, το πρώτο κάστρο που ελευθερώθηκε, τοποθετήθηκε σημαία 200 τ.μ. όσα και τα χρόνια που συμπληρώνονται φέτος.
Το βράδυ φωταγωγήθηκε το κάστρο και η σημαία.
Παράλληλα, στο κέντρο της πόλης, φωταγωγήθηκαν στα χρώματα της γαλανόλευκης, το Δημαρχείο Κορίνθου και η Κεντρική πλατεία Παναγή Τσαλδάρη.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε Έπαρση σημαίας στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, των αντιδημάρχων κ.κ Παπαιωάννου και Ζαχαριά και του Προέδρου του ΚΕΠΑΠ κ.Θεμιστοκλή Κουτσογκίλα.
Ακολούθησε συμβολική παρέλαση στην πόλη από φουστανελοφόρους συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.
Το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου στις εκδηλώσεις «ΕΛΛΑΔΑ 2021», μεταδόθηκε διαδικτυακά, η πρώτη εκδήλωση «Από την κλασσική στην δημοτική μουσική».
Η δημοτική και η κλασική μουσική της όπερας και του κλασικού τραγουδιού, συναντήθηκαν μέσα από κείμενα και περιγραφές δια στόματος αφηγητή.
Στο πρώτο μέρος αποδόθηκαν έργα υπό την μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του Θεόδωρου Λεμπέση από την Λυρική τραγουδίστρια Άννα Στυλιανάκη, με την συνοδεία Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου και αφήγηση από τους Θεδώρα Σιάγκου και Θανάση Κουρλαμπά, ενώ στο δεύτερο, πρωταγωνίστησε η παραδοσιακή μουσική με τον Παναγιώτη Λάλεζα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος