Ν. Υόρκη: Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση από το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης γιορτάζει τα 200 ​​χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης με το κινηματογραφικό αφιέρωμα “A Look at Greek History through Film” που περιλαμβάνει επτά ταινίες και ένα πρωτότυπο επεισόδιο Netflix, όλα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία, από τους Περσικούς πολέμους έως σήμερα.
Πρόκειται για ταινίες που έχουν δημιουργήσει Ελληνοαμερικανοί σκηνοθέτες, αγαπημένα φιλμ, ντοκιμαντέρ καθώς και δύο ταινίες που επικεντρώνονται στην Ελληνική Επανάσταση.

Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά από την Παρασκευή 19 έως τις 28 Μαρτίου 2021. Κάθε προβολή θα συνοδεύεται από συνομιλίες με κινηματογραφιστές που θα παρέχουν ιστορικό πλαίσιο και πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία της ταινίας.

Ν. Υόρκη: Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση από το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι το περίφημο “America America” του Ηλία Καζάν, που απεικονίζει τη δύσκολη πορεία της μετανάστευσης στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “The Road to Sparta” που κινηματογραφεί τον αθλητή, μαραθωνοδρόμο Dean Karnazes, που αγωνίζεται στο Spartathlon, τον εξαντλητικό αγώνα ποδιών μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης, μέχρι ένα επεισόδιο από το “Blood of Zeus” τη σειρά κινουμένων σχεδίων των αδερφών Κυριάκου και Βλάση Παρλαπανίδη, που είναι εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών εδώ
Δείτε το trailer του αφιερώματος εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ