ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για εκλογή Προέδρου 10 και 16 Σεπτεμβρίου

Με την ψηφοφορία που αφορά στον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου και τη διεξαγωγή συνεδρίου, ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χρήστος Σπίρτζης παραιτήθηκε,αφήνοντας αιχμές, από την Πολιτική Γραμματεία και ο Νίκος Βούτσης τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου.

Αρκετά από τα στελέχη έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση στηρίζοντας συγκεκριμένες υποψηφιότητες.

Την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου, στήριξε στην ομιλία του ο Νίκος Βούτσης. «Προσδίδει την αναγκαία ευρεία συναίνεση και εναρμονίζεται με την ανάγκη κοινωνικής στήριξης στη σύγχρονη Αριστερά, της διακυβέρνησης και των κοινωνικών αγώνων» είπε χαρακτηριστικά.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο Χρήστος Σπίρτζης, όπως είχε προαναγγείλει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πριν από δύο εβδομάδες υπέβαλε παραίτηση από τη Γραμματεία για λόγους ευθιξίας σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών, έχοντας θέσει το ζήτημα ότι, αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να πράξουν και άλλα μέλη από τα κορυφαία κομματικά όργανα.

Ο κ. Σπίρτζης είναι το στέλεχος που έχει «τρέξει» όλη τη διαδικασία των υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τώρα θέτοντας εαυτόν εκτός αυτής της διαδικασίας, το κόμμα θα πρέπει να τρέξει με πολύ γρήγορους ρυθμούς τη διαδικασία για να «κλειδώσουν» υποψηφιότητες.

Στη συνεδρίαση, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην εκλογή νέου αρχηγού.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, αφορά μικρή χρονική μετάθεση, δηλαδή διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου αντί για το τέλος Αυγούστου και εκλογή Προέδρου στις αρχές Σεπτεμβρίου σε δύο γύρους, 10 και 16 Σεπτεμβρίου αντί για 3 και 10 του μήνα. Αυτό σημαίνει πως η νέα/νέος αρχηγός θα είναι αυτή/αυτός που θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε ψηφοφορία μπαίνει και αυτή η πρόταση και άλλη μια που προβλέπει εκλογή Προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου και διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου και έκτακτο στις 24 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος