Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς μεγάλο μέρος της Ευρώπης (video)

Το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται σε κλοιό βαρυχειμωνιάς, με τις προγνώσεις να αναφέρουν οτι ο Δεκέμβριος θα είναι ο πιο παγωμένος μήνας των τελευταίων δεκαετιών.

Με κομμένη την ανάσα οι κάτοικοι του Σανρέμο στη βορειοδυτική Ιταλία, παρακολουθησαν το φαινόμενο του υδροστρόβιλου να εξελίσσεται στις ακτές της πόλης τους. Η εντυπωσιακή δίνη που σχηματίστηκε ανάμεσα στα σύννεφα και τη θάλασσα κράτησε μερικά λεπτά. Το φαινόμενο όπως εξηγούν οι ειδικοί, δημιουργείται λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας ανάμεσα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και στην υδάτινη επιφάνεια.

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς μεγάλο μέρος της Ευρώπης (video)Προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές, ενώ δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώση δέντρων. Καμινάδες αποκολλήθηκαν από στέγες, αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές ενώ στο κέντρο της πόλης, προς στιγμήν, επικράτησε πανικός.

Αρκετά χιλιόμετρα από εκεί, στη Σαβόνα, σφοδρές χιονοπτώσεις αιφνιδίασαν τους κατοίκους προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το ίδιο και στη νότια Γαλλία, στην μικρή πόλη Μπρινιόλ. Χιόνιζε όλη νύχτα με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να φτάσει σε ορισμένα σημεία, τα 20 εκατοστά!

Πηγη ΕΡΤ1, Επιμέλεια Δημητρίου Ρένα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος