Ρέθυμνο: H Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της Ό. Κεφαλογιάννη για το νέο ΔΣ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις της τομεάρχη Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με το νέο Δ. Σ. του Ιδρύματος Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο και χαρακτήρισε «κομματικό», δίνει η Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «Η διοίκηση του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν. Είναι γνωστό ότι στο νέο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» συμμετέχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Λυρικής Σκηνής συμπατριώτης μας Γιώργος Κουμεντάκης ο οποίος χαίρει καθολικής εκτίμησης και αναγνώρισης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «μη ικανός» και «ανάξιος» όπως ισχυρίζεται η κα Κεφαλογιάννη».


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με πρόσφατες δηλώσεις της η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ κα Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε «κομματικό παιγνίδι» την επιλογή των προσώπων που απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Η κα Κεφαλογιάννη θεωρεί ότι «επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία», απαξιώνοντας ως «μη ικανούς και άξιους» όλους όσους στελεχώνουν το νέο Δ.Σ.
Η διοίκηση του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.
Είναι γνωστό ότι στο νέο Δ.Σ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» συμμετέχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Λυρικής Σκηνής συμπατριώτης μας Γιώργος Κουμεντάκης ο οποίος χαίρει καθολικής εκτίμησης και αναγνώρισης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί «μη ικανός» και «ανάξιος» όπως ισχυρίζεται η κα Κεφαλογιάννη.
Την επόμενη φορά που η κα Κεφαλογιάννη θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, καλό θα είναι να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προβλήματα τα οποία επιχειρεί να επιλύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, με γνώμονα την εξασφάλιση της επιβίωσης των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών.
Φαίνεται ότι η διάψευση των προσδοκιών της ΝΔ για αποτυχία της αξιολόγησης, οδηγεί τα στελέχη της ΝΔ σε δημιουργική αναζήτηση ποικίλων αντιπολιτευτικών θεμάτων.
Οι αναφορές για αναξιοκρατία και κομματισμό όταν εκφέρονται από συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, μόνο γενική θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος