Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης – O Γιάννης Οικονόμου νέος Υπουργός

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις από τον παραιτηθέντα Υπουργό, επειδή βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές εκτός Αθηνών την ώρα που δίνονταν οι μάχες στα πύρινα μέτωπα. Η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος διεμήνυσε ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές οφείλουν όλα τα στελέχη να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δε νοείται κανένας να λείπει από το πόστο του.

Στην παραίτηση Μηταράκη ρόλο έπαιξαν και οι πρόσφατες άστοχες δηλώσεις του για την έφιππη και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος