Με τον «Καλιγούλα» συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Η διαδικτυακή δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά «Μόνοι μαζί» συνεχίζεται με την προβολή της επιτυχημένης παράστασης «Καλιγούλας» του Αλμπέρ Καμί, η οποία παρουσιάστηκε το 2017, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη-Knutsen, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η προβολή της παράστασης πραγματοποιείται μέσω του www.dithepi.gr στις 2 και 9 Μαΐου, στις 12:00, και θα παραμείνει ενεργή για 24 ώρες.

Το κορυφαίο έργο του βραβευμένου με Νόμπελ Αλμπέρ Καμί παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του ΔΘΠ το 2017 με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Καλιγούλα,  πλαισιώθηκε από έναν πολυμελή θίασο 13 ηθοποιών με τους Θεοδώρα Τζήμου/Στέλα Φυρογένη, στον ρόλο της Σεζώνια, Ιερώνυμο Καλετσάνο και με πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής από τον Blaine Reininger των Tuxedomoon.

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου, αξιοποιεί την ιστοσελίδα του θεάτρου  www.dithepi.gr , παραμένοντας ένα θέατρο ανοιχτό στο κοινό, μ’ έναν κύκλο δράσεων με τον τίτλο «Μόνοι μαζί». 

Περισσότεροι από 6.000 θεατές παρακολούθησαν τις δύο δωρεάν διαδικτυακές παραστάσεις του «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη μέσω της ιστοσελίδας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Καλλιτεχνικές δράσεις υψηλού επιπέδου, παραστάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτραίτα εικαστικών, συνθέτουν τον κύκλο δράσεων ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ

Με τον «Καλιγούλα» συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Επίσης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο πλαίσιο των δράσεων ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ, έδωσε βήμα σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, με το δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο θεατρικής γραφής και με τη συμβολή του θεατρικού συγγραφέα Λεωνίδα Προυσαλίδη. Τα αιτήματα συμμετοχής  ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.  Από τις 100 και πλέον αιτήσεις έγινε μια επιλογή 10 ατόμων.

Για τους παιδικούς φίλους του ΔΘΠ, η “δική μας” θεία Λένα  διαβάζει παραμύθια τα οποία μπορούν να απολαύσουν από το www.dithepi.gr

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του 50′ μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της «Θείας Λένας».

Σχεδιασμός δράσης & ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου

Ακόμη, στην ιστοσελίδα του θεάτρου φιλοξενούνται πορτρέτα σύγχρονων εικαστικών, σε επιμέλεια της εικαστικού Ράνιας Ράγκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος