Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ υποστηρίζει τις συνομιλίες μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρίγκιπα και πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, συζητώντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επακόλουθων συνομιλιών μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης CCTV. 

Ο κινέζος ηγέτης δήλωσε πως ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα βελτιώνουν συνεχώς τις σχέσεις τους με βάση τα αποτελέσματα του διαλόγου, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο REL. 

Ο Σι Τζινπίνγκ πρόσφατα βοήθησε στη μεσολάβηση μιας αιφνιδιαστικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, αντιπάλων στη Μέση Ανατολή, για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων. 

Συνεχίζοντας να προωθεί και να αναπτύσσει τις σχέσεις Κίνας-Σαουδικής Αραβίας, ο Σι δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα υποστηρίξουν σταθερά η μία την άλλη σε θέματα που αφορούν τα αντίστοιχα βασικά τους συμφέροντα

Η Κίνα και η Σαουδική Αραβία θα συμβάλουν περισσότερο στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος