Κέρκυρα: Κρατική ενίσχυση των φιλαρμονικών ζητά ο Δ. Μπιάγκης

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας, κ. Δήμητρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 21/19-9-2019 Επίκαιρη Ερώτησή του καλεί την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη να του απαντήσει από το βήμα της Βουλής για την «οικονομική στήριξη των Φιλαρμονικών Μουσικών Σχολών της Κέρκυρας».
Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής τονίζει ότι: «Οι 18 Φιλαρμονικές που υπάρχουν σήμερα στην Κέρκυρα είναι ουσιαστικά μουσικά σχολεία που παρέχουν δωρεάν μουσική εκπαίδευση στους νέους και στις νέες του νησιού. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία σ’ ένα νησί 110.000 κατοίκων να υπάρχουν ενεργοί 3.000 – 4.000 μουσικοί, είτε ζουν στο νησί, είτε εκτός αυτού».
Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη, οι Φιλαρμονικές του νησιού της Κέρκυρας επιτελούν έναν ιδιαίτερα εκπαιδευτικό, πολιτισμικό, κοινωνικό ρόλο ζητά από την Υπουργό στην Επίκαιρη Ερώτηση που αναμένεται, (βάση του Κανονισμού της Βουλής), να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα, να του απαντήσει εάν προτίθεται να ενισχύσει τις Φιλαρμονικές του νησιού της Κέρκυρας σε ετήσια βάση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου, όπως επίσης και να τον ενημερώσει εάν σκοπεύει να τις εντάξει σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ