Κ. Ιωάννου: Γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους (video)

Η Κέλλυ Ιωάννου, Διευθύντρια Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI μίλησε στην ΕΡΤ1 για την οργή και τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκληθεί από ιστοσελίδα όπου δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες γυναικών και ανηλίκων χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζητούν με το χασταγκ #cancelchatpicorg την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να κατέβει η ιστοσελίδα ώστε να προστατευτούν οι γυναίκες που βρίσκονται στην πλατφόρμα εν αγνοία τους.

Κ. Ιωάννου: Γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους (video)
Θύτες, φαίνεται να είναι οικεία πρόσωπα των θυμάτων όπως πρώην σύντροφοι οι οποίοι επιδιώκουν να εκδικηθούν τις συντρόφους τους αναρτώντας γυμνές τους φωτογραφίες ή μοιράζοντας τις ερωτικές τους στιγμές.

«Έχει κληθεί αυτό το φαινόμενο ως «Εκδικητική πορνογραφία», λάθος να το ονομάζουμε έτσι διότι δεν είναι καθαρά θέμα του θύματος οτι έκανε κάτι για να προκαλέσει την εκδίκηση του θύτη. Είναι καθαρά θέμα του θύτη», αναφέρει η κα. Ιωάννου .

«Στο συγκεκριμένο σαιτ ακόμη και αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχόλια αισχρά τα οποία αναζητούν υλικό από ανήλικα κορίτσια αλλά και από ενήλικες γυναίκες τα οποία ποζάρουν και φιγουράρουν εκεί ως εμπορεύματα χωρίς τη συγκατάθεση τους», συμπληρώνει.

Κ. Ιωάννου: Γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους (video)
Λόγω εσωτερικού κενού και χαμηλής αυτοπεποίθησης οι νέοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία της πρόωρης σεξουαλικοποίησης, από την οποία δεν ξέρουν έπειτα πώς να βγουν.

«Απο τη στιγμή που κάποιος μπαίνει στη διαδικασία της ψηφιακής σεξουαλικότητας θα πρέπει να προσέξει να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του, να μην φαίνεται το πρόσωπο του, σημάδια, τατουάζ με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση», συμβουλεύει η κα. Ιωάννου.

Κ. Ιωάννου: Γυμνές φωτογραφίες γυναικών στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους (video)
«Αν πέσει στην αντίληψη του θύματος ότι κυκλοφορεί ένα τέτοιο υλικό «Μιλάμε» στους ειδικούς, και καταγγέλλουμε το συμβάν στην αστυνομία και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλέφωνο 11188). Από εκεί και πέρα, η αστυνομία είναι υπεύθυνη να βρεθεί ο δράστης. Αφού βρεθεί, το ζήτημα παίρνει το νομική οδό και ακολουθούν κυρώσεις, για εκβιασμό ή πνευματικά δικαιώματα.  Λύσεις υπάρχουν. Η αποσιώπηση δεν είναι η λύση». καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος