Ισπανία: Πλημμύρες στην Ναβάρρα – Σε επιφυλακή οι κάτοικοι

Ως “ζώνη καταστροφής” αναμένεται να χαρακτηριστεί, η Αυτονομία της Ναβάρρας, μετά τις καταστροφές που υπέστη τις τελευταίες ημέρες από την σφοδρή κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρο.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι σε πόλεις και χωριά της Ναβάρρας, καλλιέργειες καλυμμένες από νερό, υπόγεια σπίτια και γκαράζ να έχουν πλημμυρίσει αλλά και κάτοικοι που χρειάστηκε να διασωθούν με βάρκες από τα σπίτια τους είναι η ζοφερή εικόνα που αφήνει πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την βόρεια Ισπανία.

Η Τουδέλα, ήταν η πόλη που επλήγη περισσότερο από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου και σε ορισμένα σημεία μάλιστα το νερό έφτασε τα έξι μέτρα ύψος. Στην πόλη αυτή τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν σωστικές λέμβους.

Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται σε κοντινές περιοχές όπως το Καστεχόν, όπου το νερό έχει φθάσει τα 8 μέτρα ύψος αλλά και στην Βαλτιέρρα  όπου οι καλλιέργειες έχουν καλυφθεί από ενάμιση μέτρο νερό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντο Γράντε – Μαρλάσκα, βρέθηκε στην περιοχή όπου γίνεται αποτίμηση των ζημιών και οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος