Ισπανία: Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής των Γυναικών

Η Μαδρίτη είναι η πόλη που επιλέχθηκε για τη μεγαλύτερη και υψηλότερου επιπέδου συνάντηση γυναικών ηγετών στη διεθνή οικονομική και πολιτική σκηνή. Θα συμμετέχουν περισσότερες από 1.000 γυναίκες που ηγούνται εταιρειών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Ως τελετή έναρξης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης Γυναικών Globe, η οποία είναι επίσης επικεφαλής αυτής της συνόδου, Irene Natividad, θα χτυπήσει το κουδούνι έναρξης του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής των Γυναικών (GSW) είναι ένα οικονομικό φόρουμ και αποτελεί μια παγκόσμια πλατφόρμα για τη σύνδεση γυναικών ηγετών από όλες τις χώρες, σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Στη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης οι γυναίκες που θα  πάρουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να συνδεθούν και να οικοδομήσουν σχέσεις που ξεπερνούν τα σύνορα.  Θα μιλήσουν για πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην κοινωνία και στον επαγγελματικό τομέα.

Υπάρχει συγκεκριμένη τοποθεσία για αυτή τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης:

Ζητούμενο είναι  οι εκπρόσωποι της Συνόδου Κορυφής να κατανοήσουν καλύτερα την ισπανική αγορά και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει. Θα μπορούν να ακούσουν και να συναντήσουν Ισπανούς επιχειρηματίες μέσω των παρευρισκομένων σε αυτήν τη σύνοδο κορυφής.

Επιπλέον, ζητούμενο, οι εκπρόσωποι της Συνόδου Κορυφής να μπορέσουν κατανοήσουν τις δυνάμεις της τεχνολογίας και της αγοράς που επηρεάζουν τη σταδιοδρομία και τις επιχειρήσεις τους.

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης Γυναικών Globe υπό τη διεύθυνση της Irene Natividad εκπονεί αναφορές για την κατάσταση των γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο. Με την ευκαιρία αυτή, θα παρουσιάσουν μια μελέτη για την παρουσία γυναικών σε διοικητικά συμβούλια και σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις πιο άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην παγκόσμια οικονομία, ξεχωρίζει ο μετασχηματισμός που επιφέρουν οι καινοτομίες στην επιστήμη και την τεχνολογία:

Οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος, οι οποίες βασίζονται σε τεχνολογικές δεξιότητες, θα ξεφύγουν από τις γυναίκες και τα κορίτσια εάν δεν αναλάβουν η εκπαίδευση STEM σε επαρκή αριθμό η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας, πολλές από τις οποίες κατέχονται από γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων επαναλαμβανόμενων και διοικητικών θέσεων εργασίας που μπορούν να φτάσουν σε επαγγελματικούς βαθμούς, όπως η λογιστική και η ασφάλιση.

Η Margarita de Cos, πρόεδρος της ισπανικής αντιπροσωπείας και οικοδέσποινα αυτής της συνόδου. είναι αισιόδοξη για τη θέση των Ισπανίδων γυναικών σε σχέση με τις γύρω χώρες, λόγω της κατάρτισης και της επιχειρηματικής τους ικανότητας:

“Οι Ισπανίδες επαγγελματίες χαίρουν μεγάλης φήμης σε όλες τις Συνόδους Κορυφής που έχουμε παρακολουθήσει. Και ειδικά στην Ευρώπη, όπου πολλές Ισπανίδες γυναίκες έχουν ήδη συνδεθεί με πολυεθνικές εταιρείες, ευρωπαϊκά διοικητικά συμβούλια και έχουν συμμετάσχει σε ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανταλλαγές».

Σε αυτές τις τρεις ημέρες, Ισπανίδες επιχειρηματίες και ηγέτες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους και θα οικοδομήσουν σχέσεις: “Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, το μεγάλο ταλέντο των Ισπανών γυναικών θα γίνει ορατό. Θα μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές και θα μάθουμε από τις εμπειρίες άλλων αντιπροσωπειών. Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία της δικτύωσης, για τη δημιουργία δικτύων υποστήριξης μεταξύ γυναικών από διαφορετικούς τομείς και χώρες Ο στόχος μας είναι « να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε, δημιουργώντας μια διαρκή επίδραση που ξεπερνά αυτή τη συνάντηση», εξηγεί η Margarita de Cos.

Προηγούμενες εκδόσεις της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής των Γυναικών έχουν πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι, την Μπανγκόκ και τη Λισαβόνα. Η πρώτη έκδοση αυτής της συνόδου κορυφής πραγματοποιήθηκε το 1990 στο Μόντρεαλ (Καναδάς) και από το 1992 διεξάγεται κάθε χρόνο, με μία μόνο διακοπή το 2020, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Πηγή: RTVE.es

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος