ΗΠΑ: Μακάβριο δίλημμα σε Εβραίο θανατοποινίτη στην Αριζόνα – Τι είπε ο πνευματικός του στην ΕΡΤ (video)

Array

Η πολιτεία της Αριζόνα έθεσε το δίλημμα σε έναν θανατοποινίτη να αποφασίσει για τον θάνατό του, με ενέσιμο διάλυμα ή θάλαμο αερίων. Κάτι που γίνεται ακόμα πιο σκληρό όταν ο φυλακισμένος είναι Εβραίος. Ο καταδικασμένος για δολοφονία 8χρονης βρήκε τον ορθόδοξο Θεό μέσα στη φυλακή, επικοινωνώντας με τον μητροπολίτη Λεμεσού, που πιστεύει ακράδαντα στην αθωότητά του.

Η Αριζόνα, τον 21ο αιώνα, όχι μόνο θεωρεί νόμιμη τη θανατική ποινή αλλά επιλέγει να θέσει ένα μακάβριο δίλημμα σε έναν Εβραίο θανατοποινίτη: θέλεις να εκτελεστείς με ενέσιμο φάρμακο ή σε θάλαμο αερίων;

“Σας λέω από τα βάθη της καρδιάς μου ότι είμαι αθώος του εγκλήματος” διατρανώνει ο ίδιος.

Ο επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Εβραϊκής Ομοσπονδίας του Φοίνιξ στην Αριζόνα επισημαίνει “είναι σοκαριστικό ότι η Αριζόνα επιλέγει το Zyclon-B για κάτι τέτοιο – τη χημική σύνθεση που είχαν χρησιμοποιήσει οι ναζί στο Άουσβιτς για να εξοντώσουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους.”

Ο θανατοποινίτης Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ, γιος Αμερικανού στρατηγού και Εβραίας μητέρας, το 1970 απήχθη και βιάστηκε. Από την εφηβεία και μετά εκτροχιάστηκε. Στράφηκε στην αστρολογία και τον αποκρυφισμό, στα ναρκωτικά, στις σεξουαλικές διαστροφές, μπαινόβγαινε στις φυλακές. Η προσωπική του παρακμή και το χρώμα από το ποδήλατο του θύματος, που βρέθηκε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του, ήταν τα στοιχεία για την απαγωγή και τη δολοφονία της 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκινσον τον Σεπτέμβριο του 1984.

“Λέμε για το πόσο σκληρή και ασυνήθιστη τιμωρία είναι η θανατική ποινή, ότι ο τρόπος που πεθαίνεις είναι απάνθρωπος. Εγώ σας λέω ότι τίποτα δεν είναι πιο σκληρό από τον τρόπο που πέθανε η κόρη μου” ξεσπά η μητέρα της 8χρονης.

Τα χρόνια του εγκλεισμού του, ο θανατοποινίτης Φρανκ Τζάρβις Άτγουντ, ανακάλυψε την Ορθοδοξία μέσα από τον τότε ηγούμενο της Μονής Μαχαιρά στην Κύπρο, Αθανάσιο, σήμερα μητροπολίτη Λεμεσού, και βαπτίστηκε ως Αντώνιος. Μάλιστα, μία από τις θαυμάστριές του τον παντρεύτηκε ενώ ήταν στη φυλακή.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, λέει για τον Άτγουντ “Το μόνο που δεν έκανε είναι αυτό για το οποίο τον κατηγορούν, όλα τα άλλα έκανε.”

Κάποια στιγμή όμως, μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των περιπετειών, των εξάρσεων και των εγκλημάτων, ανακαλύπτει τον Θεό μέσα του.

Η Αριζόνα βέβαια του πρόσφερε μεγάθυμα την επιλογή να πεθάνει είτε με ενέσιμο φάρμακο είτε σε θάλαμο αερίων – αυτόν που γλίτωσε η μητέρα του το 1939 αποδρώντας από την Αυστρία.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αθηνάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος