Γ. Πιτσιλής: Γιατί απομακρύνθηκαν οι επικεφαλής Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου

Απομακρύνονται από τις θέσεις τους, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕΠ), Δημήτρης Μασίνας και ο υποδιευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ), Διονύσης Καπνίσης

Την ίδια ώρα, με ταχύτατους ρυθμούς, αναμένεται να ξεκινήσει  η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και τοποθέτησης των νέων επικεφαλής των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Αιτιολογώντας την απόφαση απομάκρυνσης των επικεφαλής τους, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, τονίζει ότι οι “επιδόσεις στις εισπράξεις εσόδων  ήταν σημαντικά κατώτερες των στόχων που είχαν τεθεί τόσο για το 2015 όσο και για το επτάμηνο του 2016″.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,εμφάνιζαν σημαντική υπέρβαση μόνο στους στόχους βεβαίωσης εσόδων και όχι στους στόχους  είσπραξης που κρίνουν και την αποτελεσματικότητα του έργου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ στο ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π, το 2015, ο στόχος είσπραξης ήταν 75,207 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν τελικά 61,565 εκατ. ευρώ (υστέρηση 18,1%), ενώ για το επτάμηνο του 2016 ο στόχος των εισπράξεων εσόδων ήταν 66,703 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 39,794 εκατ. ευρώ (υστέρηση 40,3%).

Στο ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ, ο στόχος για το 2015 ήταν να εισπραχθούν 603,852 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 398,535 εκατ. ευρώ (υστέρηση 34%), ενώ για το επτάμηνο του 2016 ο στόχος ήταν να εισπραχθούν 239,173 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 114,007 εκατ. ευρώ (υστέρηση 52,3%).

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος