Επιχείρηση επανεκκίνησης στον ΣΥΡΙΖΑ; – Tο βλέμμα στραμμένο στις επόμενες κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου

Στις επόμενες κινήσεις της Έφης Αχτσιόγλου αι της ομάδας της, στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, τα στελέχη της Ομπρέλας, που αποχώρησαν από το κόμμα, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη δημιουργία νέου φορέα, επιχειρώντας την συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις. «Θα κερδίσω τις εκλογές αλλά θέλω χρόνο», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Εν όψει τελικών αποφάσεων της Ομάδας Αχτσιόγλου

Τα σενάρια περί επικείμενης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, «φουντώνουν». Ως προς τις επόμενες κινήσεις μετά τις αποχωρήσεις στελεχών, ο κ. Κασσελάκης στόχο έχει τη διεξαγωγή τη συνεδρίου το Φεβρουάριο, όπου θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το κόμμα του.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει ως προς τις επόμενες κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου. Για την ώρα, παραμένουν εντός ΣΥΡΙΖΑ και αναμένουν τις εξελίξεις. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα Αχτσιόγλου είναι «με το ένα πόδι έξω» από το κόμμα. Όπως αναφέρουν στελέχη της Ομάδας, μετά την συνεδρίαση της Κ.Ε. υπάρχει άλλη εικόνα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει διάθεση καταλαγής από την άλλη πλευρά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανελλαδική διάσκεψη των μελών της Ομάδας της κ. Αχτσιόγλου.

Επιπλέον, στην πορεία του Πολυτεχνείου η εν λόγω Ομάδα, θα λάβει μέρος σε αυτόνομο μπλόκ με τη νεολαία.

Για τη στάση Τεμπονέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποχωρούν και θα δίνουν τη μάχη μέσα στο κόμμα. Προσβλέπουν σε ένα συνέδριο ιδεολογικής επανεκκίνησης.

Κασσελάκης – Αχτσιόγλου: Δύο ξένοι κάτω από την ίδια στέγη

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη που είναι κοντά της, ωστόσο όλα δείχνουν ότι τα στελέχη αυτά στρέφουν αλλού το βλέμμα τους και βρίσκονται σε έντονο προβληματισμό για τις επόμενες κινήσεις τους. Επομένως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου την Τετάρτη (15/11) το οποίο είναι όργανο στο οποίο συμμετέχει η κ. Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου και τα στελέχη που είναι κοντά της, οι κ. Χαρίτσης, κ. Ηλιόπουλος και άλλοι-ες έως τώρα, παραμένουν εντός ΣΥΡΙΖΑ, αναμένουν τις εξελιξεις και σταθμίζουν τα δεδομένα. Όμως, οι πληροφορίες συγκλίνουν σε μία κατεύθυνση: Ότι επί της ουσίας η ομάδα της κ. Αχτσιόγλου είναι «με το ένα πόδι» εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βάθος… νέος φορέας;

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αναμένεται ότι αν υπάρξει έξοδος θα υπάρχει ένας συντονισμός με την ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Δύο βουλευτές στην ομάδα της Ομπρέλας που αποχώρησε και 7 στην ομάδα Αχτσιόγλου. Ο «μαγικός» αριθμός για σχηματισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είναι το 10, δεν το έχουν για την ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 2 από την ομάδα των 7 της κ. Αχτσιόγλου δεν θέλουν αποχώρηση. Συνεπώς, ο αριθμός δεν είναι καν εννέα ακόμη. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και κάποιος άλλος βουλευτής να εκδήλωσε αυτή την πρόθεση και πάλι όμως το 10 για Κ.Ο. είναι ακόμη μακριά.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος