Έφυγε από τη ζωή ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης. Ήταν γνωστός, μεταξύ άλλων για τη δουλειά του στις τηλεοπτικές σειρές: «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι» «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Ελλάς Το Μεγαλείο σου», «Το Σημάδι Του Έρωτα» κα.

Ο Καπώνης είχε επίσης σημαντικές συνεργασίες και στον κινηματογράφο. Σε ανακοίνωσή για το θάνατο του, το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για την αντιστασιακή δράση του ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών πέρασε από έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίστηκε για δυόμισι χρόνια. Από τους πλέον αναγνωρισμένους σεναριογράφους κέρδισε το κοινό με το δηκτικό του χιούμορ σκιαγραφώντας μερικούς από τους πλέον πετυχημένους χαρακτήρες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και τηλεόρασης. Εκτός από το βιτριολικό του χιούμορ θα τον θυμόμαστε για τα άρθρα του στην “Αυγή” όπου ανέπνεε ο πολιτικός Λευτέρης. Μέχρι τελευταίας πνοής πάλευε για την ζωή και τον άνθρωπο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος