Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ καταγράφηκε στην Κάσο. Μετά τον σεισμό 4,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 18.58 το απόγευμα του Σαββάτου, νέος σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο ΒΔ της Κάσου.
Όπως ανακοινώθηκε εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει ότι σήμερα, στις 21:21 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.4 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 373 Χλμ. ΝΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 32 Χλμ. ΒΔ της Κάσου. Ο δεύτερος σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός στην ανατολική Κρήτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 145 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και συγκεκριμένα 97 από τον Άγιο Νικόλαο και 22 χλμ. ΒΔ της Κάσο και είχε 2 χιλιόμετρα βάθος.
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος