«Δάσκαλος» εναντίον «μαθητή» στον τελικό της Ευρωλίγκα την Κυριακή (ΕΡΤ1, ΕΡΤwebtv)

To βαρύτιμο τρόπαιο της Ευρωλίγκα διεκδικούν την Κυριακή (21:00, ΕΡΤ1, ΕΡΤwebtv) η πολύπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Θα μπορέσει να νικήσει τον «δάσκαλο» Ομπράντοβιτς ο «μαθητής» Δημήτρης Ιτούδης που ήταν συνεργάτης του «Ζοτς» στον πάγκο του Παναθηναϊκού για 13 χρόνια;

«Φυσικά είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στον τελικό για πρώτη φορά με τη Φενέρ. Ξέρω πως οι οπαδοί μας θα σταθούν στο πλευρό μας. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ. Σπουδαία ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ και με σπουδαίο προπονητή», δήλωσε αρχικά ο «Ζοτς» στη συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Δημήτρη Ιτούδη, για το αν περίμενε πως θα είναι αυτός ο τελικός, είπε χιουμοριστικά: «Μιλήσαμε για αυτό στην αρχή της χρονιάς. Ήμουν σίγουρος οτι θα φτάναμε μέχρι εδώ. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα καλή τύχη, θα βρεθούμε στον τελικό».
Για τη σχέση του με τον Ιτούδη ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, σαν κανονικό προπονητή, όπως είναι σήμερα».

Ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στον Σλούκα:«Εχει πολύ κίνητρο ο Σλούκας. Πήρε την απόφαση να έρθει για να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Και αυτό ακριβώς κάνει. Είχε μερικούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν, όμως δούλεψε σκληρά, έχει κίνητρο ξέρει τι χρειάζεται και με την εμπειρία του αφού έχει παίξει ήδη τελικούς. Πιστεύω θα μας βοηθήσει ο Κώστας και στον τελικό, όπως έκανε και στον ημιτελικό με την Λαμποράλ».

Ερωτηθείς για το πως θα σταματήσει τους Ντε Κολό και Τεόντοσιτς απάντησε: «Και οι δύο είναι πολύ δύσκολοι. Ο Νάντο είναι ο MVP σκοράρει περίπου είκοσι πόντους μέσο όρο και ο Μίλος έδειξε χθες πως παίζει για την ομάδα. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και αναγνωρίζει τα πάντα στο παρκέ. Είναι και οι δύο πολύ καλοί. Με ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε. Δεν πρέπει να στοχεύσουμε σε έναν. Είναι μία εξαιρετική ομάδα η ΤΣΣΚΑ ,ο καθένας μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Ιτούδης: «Περιμένουμε έναν σκληρό τελικό»

Παίρνοντας τον λόγο ο Δημήτρης Ιτούδης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την πρόκριση: «Προφανώς και από τη δική μου πλευρά είμαι ενθουσιασμένος που βρισκόμαστε εδώ. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι μέχρι να φτάσουμε εδώ. Πρέπει να παίξουμε για πρώτη φορά φέτος με τη Φενέρμπαχτσε. Περιμένουμε ένα σκληρό τελικό. Η Φενέρ είναι μια ομάδα που τα έχει όλα. Έχουν ψηλό σχήμα και φυσικά έχουν και τον Ζέλικο, που έχει παίξει τόσα φάιναλ-φορ. Ξέρουμε όμως γιατί είμαστε εδώ. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί.»

Oι διαιτητές του τελικού

Εκτός του τελικού ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Φενερμπαχτσέ έμεινε ο Χρήστος Χριστοδούλου. Ο Ελληνας διαιτητής, πρώτος του χθεσινού ημιτελικού Φενερμπαχτσέ-Λαμποράλ Κούτσα, δεν επελέγη στη διαιτητική τριάδα που θα «σφυρίξει» στην καταληκτική αναμέτρηση του φάιναλ φορ της Euroleague, στο Βερολίνο αύριο (15/5, 21:00). Τον τελικό ανάμεσα στη ρωσική και την τουρκική ομάδα θα διευθύνουν οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία) και Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).
Ο Χρήστος Χριστοδούλου, μαζί με τους Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Πιότρ Παστούσιακ (Πολωνία) θα «σφυρίξουν» στον «μικρό» τελικό ανάμεσα στη Λαμποράλ Κούτσα και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Στις 18:00 (ΕΡΤ1, ΕΡΤwebtv) ο μικρός τελικός

Νωρίτερα η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα αντιμετωπίζει την Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση στον μικρό τελικό, ή αλλιώς τελικό της παρηγοριάς. Το παιχνίδι αρχίζει στις 18:00 και μεταδίδεται απ΄ ευθείας από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤwebtv.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος