Χανιά: Στο επίκεντρο συνάντησης η μεταστέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Το ζήτημα της παραχώρησης του κτιρίου του Παλιού Ψυγείου στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τη Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Μαριέττα Μινώτου, και την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας, Δέσποινα Κτενίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία του Κωνσταντίνου Φουρναράκη, Προϊσταµένου Γ.Α.Κ. – Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, και της Ζαχαρένιας Σημανδηράκη, ειδικής συνεργάτιδος των Γενικών Αρχείων του Κράτους, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα μεταστέγασης του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης σε έναν κατάλληλο και επαρκή χώρο, ώστε το Αρχείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό αλλά και να αναδειχθεί η συλλογή των σπάνιων τεκμηρίων, που διαθέτει.

Χανιά: Στο επίκεντρο συνάντησης η μεταστέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος συμφώνησε ότι είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Αρχείου, προκειμένου το πολύτιμο υλικό, που διαθέτει να χρησιμοποιείται σωστά από τους ερευνητές, αλλά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεταφοράς του εκτός Χανίων. “Γι΄ αυτό και το ίδιο το κράτος είναι υποχρεωμένο να βρει λύση, παραχωρώντας το κτίριο του Παλιού Ψυγείου”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Πρόσφατα, όπως επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας, είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., Γιώργο Τερζάκη, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε το ζήτημα της παραχώρησης. Μάλιστα, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι για το ενδιάμεσο στάδιο και έως ότου εξευρεθεί μια μόνιμη λύση για τον αποθηκευτικό χώρο ο Δήμος θα μπορούσε να συνδράμει το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος