«Beyond The Story: Η 10χρονη πορεία των BTS»: Το πρώτο επίσημο βιβλίο για το φαινόμενο BTS κυκλοφορεί και στην Ελλάδα στις 9 Ιουλίου

Είναι το K-pop συγκρότημα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα ρεκόρ. Έγραψε ιστορία στα Billboard Music Awards 2022 κερδίζοντας τα περισσότερα τρόπαια (τρία) από οποιοδήποτε άλλο γκρουπ ή ντουέτο. Έγινε το πρώτο K-pop γκρουπ που προτάθηκε για βραβείο Grammy, που εκφώνησε ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο.

Το δεκαετές ταξίδι των superstar της K-pop, BTS προς τη δόξα καταγράφεται στο πρώτο τους επίσημο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στις 9 Ιουλίου και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα με τίτλο «Beyond The Story: Η 10χρονη πορεία των BTS».

«Είναι ένα φαινόμενο και το γκρουπ και ό,τι συμβαίνει με την K-pop. Οι BTS όμως ξεπέρασαν κάποια στεγανά, κατέρριψαν πολλά, πολλά ρεκόρ. Ήταν λοιπόν κάτι πολύ ενδιαφέρον, πολύ αξιοπερίεργο. Ξέραμε ότι υπάρχει ένα φανατικό κοινό που διψάει για οτιδήποτε έχει να κάνει με το θέμα, οπότε αποφασίσαμε ότι ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για να εκδώσουμε» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Γλυκερία Δημητροποπούλου, Publishing Rights & Acquisitions Manager του εκδοτικού οίκου Διόπτρα.

Γραμμένο από τον δημοσιογράφο και κριτικό της K-pop μουσικής Myeongseok Kang σε συνεργασία με τα επτά μέλη του γκρουπ, RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook, το βιβλίο έχει τη δομή προφορικής ιστορίας και συνοδεύεται από αποκλειστικές αδημοσίευτες φωτογραφίες.

«Τα μέλη του γκρουπ αναγράφονται ως συγγραφείς, ακριβώς επειδή σε μεγάλο βαθμό επηρέασαν την πορεία του βιβλίου, οι φωνές τους ακούγονται ξεκάθαρα μέσα σε αυτό, δίνουν συνεντεύξεις» διευκρίνισε η κ. Δημητροπούλου.

«Την πορεία τους την είχαν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια τους, επικοινωνούσαν πάρα πολύ με το κοινό από την πρώτη στιγμή και αυτό συνεχίζεται και με το βιβλίο. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το κοινό τους. Είναι το πρώτο επίσημο βιβλίο, άρα ήθελαν και οι ίδιοι να συμμετάσχουν όσο τον δυνατόν περισσότερο» πρόσθεσε.

Την ιστορία των BTS μετέφρασε στα ελληνικά ο Βαγγέλης Γιαννίσης.

«Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, γιατί ο μεταφραστής που ανέλαβε το βιβλίο είναι φανατικός θαυμαστής των BTS. Όταν του έστειλα μήνυμα με τρόπο υπαινικτικό, χωρίς να κάνω συγκεκριμένη αναφορά, καθώς έπρεπε να τηρηθεί άκρα μυστικότητα στην αρχή, μου απάντησε μέσα σε δευτερόλεπτα με ενθουσιασμό κατανοώντας απόλυτα το πρότζεκτ, στο οποίο αναφερόμουν. Είναι εξαιρετικός μεταφραστής και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά» τόνισε η Γλυκερία Δημητροπούλου, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη με το βιβλίο σε πολλά επίπεδα.

«Πρόκειται για μία καταπληκτική έκδοση αισθητικά με υψηλές προδιαγραφές» είπε κάνοντας ειδική αναφορά στα QR codes που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αλλά και στις φωτογραφίες του και στις πληροφορίες που δεν έχουν δημοσιευθεί ξανά.

Όταν περιγράφεται ένα βίντεο, ή τραγούδι ή άλμπουμ ο αναγνώστης μπορεί μέσω QR codes να δει αυτόματα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο απόσπασμα, να έχει πρόσβαση σε τρέιλερ, μουσικά βίντεο και άλλο υλικό στο διαδίκτυο.

«Μου άρεσε σαν έκδοση. Όμως ενθουσιάστηκα και για το συμπέρασμα που προκύπτει για το ταλέντο, την τέχνη, τον τρόπο που διαχειρίζεται κάποιος την επιτυχία του, τη ψυχολογία των ανθρώπων που είναι μέσα σε αυτόν τον χώρο» επισήμανε η κ. Δημητροπούλου.

Το βιβλίο «Beyond The Story: Η 10χρονη πορεία των BTS» ένας τόμος – αρχείο που περιλαμβάνει τα πάντα για το συγκρότημα κυκλοφορεί στις 9 Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων των ARMY (Adorable Representative MC for Youth) των θαυμαστών/θαυμαστριών του σε όλο τον κόσμο.

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια αναφορές στα social media για τους BTS

Οι BTS (κορεατικά: 방탄소년단, Bangtan Sonyeondan), γνωστοί και ως Bangtan Boys, είναι επταμελές αντρικό νοτιοκορεατικό μουσικό συγκρότημα που απαρτίζεται από τους RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook ή, αλλιώς, Kim Namjoon, Kim Seokjin, Min Yoongi, Jung Hoseok, Park Jimin, Kim Taehyung και Jeon Jungkook.

Το συγκρότημα που έκανε ντεμπούτο στις 13 Ιουνίου του 2013 έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία και οι υποψηφιότητες τους για διακρίσεις είναι ακόμη περισσότερες, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου Διόπτρα που συνεργάστηκε με την BIGHIT MUSIC για την έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά.

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια αναφορές στα social media για τους BTS.

Το 2020 η δισκογραφική τους εταιρεία Big Hit Entertainment έγινε δημόσια στο χρηματιστήριο, δίνοντας την ευκαιρία στους θαυμαστές του συγκροτήματος να αγοράσουν κατά κάποιον τρόπο ένα μερίδιο των BTS.

Κατέχουν περισσότερους από 25 τίτλους στα ρεκόρ Γκίνες. Το 2022 μάλιστα έσπασαν με το «Butter» το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιοι με το «Dynamite».

Ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ενδεικτικά ορισμένα από τα ρεκόρ που κατέχουν: O V σημείωσε δύο παγκόσμια ρεκόρ σε λίγο περισσότερο από πέντε ώρες: ένα για το ότι έφτασε πιο γρήγορα το 1 εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram (μόλις 43 λεπτά) και το δεύτερο επειδή έφτασε τα 10 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram (4 ώρες και 52 λεπτά).

Είναι το μουσικό γκρουπ με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram και στο TikTok.

Είναι το μουσικό συγκρότημα που ακολουθείται περισσότερο στο Twitter.

Είναι το μουσικό συγκρότημα που ακούγεται περισσότερο στο Spotify.

Είναι το μουσικό συγκρότημα με τα περισσότερα retweet στο Twitter (ένα ρεκόρ που έχουν ξεπεράσει τέσσερις φορές).

Το «Butter» κατέχει πέντε ρεκόρ, μεταξύ των οποίων αυτό για το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube μέσα σε 24 ώρες και αυτό για το κομμάτι που έχει ακουστεί περισσότερο στο Spotify τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του.

Οι BTS έχουν πουλήσει τα περισσότερα εισιτήρια για μια συναυλία (756.000).

Οι θαυμαστές των BTS κάνουν δωρεές στο όνομα του συγκροτήματος.

Τον Μάιο του 2022 οι BTS έγιναν το πρώτο συγκρότημα K-pop που μπήκε στον Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος