Θάνος Ασκητής: Το σεξ στις σχέσεις μειώθηκε κατά 40% κατά τη διάρκεια του lockdown (video)

Απαντήσεις στο ερώτημα αν μια σχέση μπορεί να αντέξει χωρίς σεξ έδωσε ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ4».

«Ο άνθρωπος που αγαπάει το σεξ αγαπάει τη ζωή. Η μόνιμη σχέση δεν πεθαίνει σεξουαλικά επειδή οι άνθρωποι γέρασαν. Πεθαίνει επειδή παραιτούμαστε. Το ζευγάρι έχει το δικαίωμα να μιλάει. Δεν θα χάσει ποτέ από το λόγο του την ύπαρξή του» είπε ανακεφαλαιώνοντας στην ανάλυσή του.

Ο ίδιος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και ότι μετά από τα lockdown υπάρχει μεγαλύτερη προσέγγιση στις ανθρώπινες σχέσεις και παρατηρείται συγκρουσιακή εικόνα στα ζευγάρια.

Είπε ενδεικτικά μεταξύ άλλων, ότι η αλήθεια για το ζευγάρι «κρυβόταν» και αναδύθηκε λόγω της κατάστασης. «Το δεύτερο και το τρίτο lockdown ανέδειξε τα θέματα των προβληματικών σχέσεων» είπε χαρακτηριστικά.

«Πολλά ζευγάρια απομονώθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω και της τηλεργασίας και το σεξ μειώθηκε κατά 40%. Στις θεραπείες είδαμε ότι οι άνθρωποι είδαν τις αρνητικές πλευρές τους. Είδαμε όλοι πλευρές του εαυτού μας που δεν ξέραμε», είπε ο κ. Ασκητής. «Οι άνθρωποι σήμερα είναι θυμωμένοι, είναι δυσφορικοί. Έχουν περάσει οικονομική κρίση και ήρθε και μια πανδημία» πρόσθεσε.

«Η εξοικίωση στο σεξ είναι πάντα θετική. Το αρνητικό είναι να χάσουμε τον μύθο της έλξης» είπε ακόμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος