Θεσσαλονίκη: Το «Πουλιάζανι» και ένας Άι Βασίλης αλλιώτικος από τους άλλους στον Σοχό

΄’Ενας Άι Βασίλης αλλιώτικος από τους άλλους, έκανε την εμφάνισή του στον Σοχό Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον αγαπημένο “αυθεντικό” Άγιο μικρών και μεγάλων που έρχεται από την…. Καισαρεία με την έλευση του νέου χρόνου, συνοδεία νταουλιών και ζουρνάδων για να δώσει τα δώρα στα παιδιά.

Όπως λένε οι συμμετέχοντες, τα δώρα είναι με μικρή υλική αξία αλλά μεγάλη συναισθηματική και τα παιδιά τα δέχονται με τεράστια χαρά, διότι αυτό που έχει σημασία είναι η προσφορά.
Ταυτόχρονα παρέες μικρών παιδιών περιδιαβαίνουν τα σοκάκια, μπαίνουν σε μαγαζιά και σπίτια, δίνοντας ευχές στους ιδιοκτήτες, ρίχνοντας νερό στις γωνιές του μαγαζιού ή των δωματίων για καλοτυχία. Είναι το πατροπαράδοτο τοπικό έθιμο που στον Σοχό λέγεται “Πουλιάζανι”.

Απόψε ο Σοχός θα μείνει ξάγρυπνος, με ορχήστρες, άφθονο κρασί και φαγητό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ