Ταλιατέλες με πεσκανδρίτσα

Μία υπέροχη συνταγή που μυρίζει Ελλάδα, με βασικά χαρακτηριστικά από τη Μεσογειακή διατροφή. Μυρωδικά, κρασί, ελληνικά τυριά και μπαχαρικά απογειώνουν το γευστικό πιάτο που μας προτείνει η Execurive Chef και Παγκόσμιος Κριτής Αρχιμαγείρων World Association of Chef’s Societes, Εύα Βοναζούντα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμ. ταλιατέλες Δομοκού
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (μπορεί και 3)
  • 8 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • Βούτυρο αγελάδας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι στάνης ή στραγγιστό
  • 110 γραμμ. φέτα
  • Γραβιέρα τριμμένη
  • 80 γραμμ. oύζο
  • 30 γραμμ. λευκό κρασί μοσχοφίλερο
  • Αστεροειδές γλυκάνισο
  • Μπούκοβο
  • Άνιθο ψιλοκομμένο (μισό ματσάκι)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (εμινσέ)

Εκτέλεση 

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τις πεσκανδρίτσες. Ταλιατέλες με πεσκανδρίτσα
  • Αφού πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα, ρίχνω τα σκόρδα και τον αστεροειδή.
  • Φλαμπάρω με το ούζο και μετά το κρασί.
  • Τα αρώματα απορροφούνται και καπάκι ρίχνουμε νερό (500 γραμμ).
  • Συμπληρώνουμε σιγά σιγά νερό (πάντα χλιαρό) μέχρι να πλησιάζουν οι πεσκανδρίτσες να είναι έτοιμες.
  • Συμπληρώνουμε τις ταλιατέλες Δομοκού και τη φέτα μαζί με το μπούκοβο. Δεν θέλουν πολλά υγρά συμπληρώνουμε λίγο λίγο.
  • Το βούτυρο σε τηγανάκι το σοτάρουμε και το ρίχνουμε κοντά στο τέλος της βράσης μαζί με το γιαούρτι στάνης.
  • Τα τοματίνια και τις πιπεριές Φλωρίνης (κόκκινες κι έγχρωμες) στο τέλος με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ