Ποια αντιπλημμυρικά έργα θα γίνουν στα καμένα της Βρίσας

Η Διεύθυνση Δασών Λέσβου σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε στον προγραμματισμό των αντιδιαβρωτικών -αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία θα εκτελεστούν στις δασικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής της Βρίσας που επλήγησαν από τη φωτιά.

Προς τούτο η Διεύθυνση Δασών Λέσβου εκπόνησε μια μελέτη για το σύνολο της καμένης έκτασης στο πλαίσιο της οποίας επιλέχθηκαν επιφάνειες οι οποίες συγκεντρώνουν τις προδιαγραφές κατασκευής αντιπλημμυρικών αντιδιαβρωτικών έργων.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ.  Η μελέτη έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών υποπρόγραμμα «Περιβάλλον». Στο πλαίσιο της μελέτης θα κατασκευαστούν 211 χιλιόμετρα κορμοδεμάτων, 23.970 τετραγωνικά μέτρα κορμοφραγμάτων και πέντε μεγάλα φράγματα συρματοκυβωτίων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίο ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών κ. Φώτης Κράλλης η μελέτη έχει εκπονηθεί και έχει εγκριθεί. Αναμένουμε την απόφαση ένταξη ώστε να προχωρήσουμε με συνοπτικές διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος την ανάθεση.  Θα υλοποιήσουμε το έργο με γρήγορους ρυθμούς για να προλάβουμε τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα τον χειμώνα που έρχεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ