Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την προβολή των σημάτων «κρήτη», «κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» καθώς και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων με τα παραπάνω σήματα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Επιμελητήριο στον Αγ. Νικόλαο.
Στην ημερίδα που οργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων της ΠΕ Λασιθίου, εκπρόσωποι των κλάδων τροφίμων, εστίασης, ξενοδοχειακών μονάδων κ.α.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη σε σύντομο χαιρετισμό της κάλεσε τους επιχειρηματίες του Λασιθίου να στηρίξουν τα σήματα πιστοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης που στοχεύουν στην ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων, και επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η παρουσίαση των σημάτων έγινε από τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη, τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κρήτης και Αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αλέξανδρο Στεφανάκη και το στέλεχος της εταιρείας Βίκυ Νταγιαντά.
Όπως τόνισε ο κ. Χνάρης, μόνο με τη συνεργασία και την σωστή οργάνωση, τα προϊόντα του νησιού θα αποκτήσουν τη θέση και την αγοραστική δύναμη που τους αξίζει στην εσωτερική και διεθνή αγορά ενώ με τη σχεδιασμένη διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της οικονομίας του νησιού, τον πρωτογενή τομέα με το τουριστικό μας προϊόν, μπορεί η Κρήτη να καθιερωθεί και ως γαστρονομικός προορισμός.
Μέχρι σήμερα έχουν σημανθεί 550 προϊόντα με το σήμα «Κρήτη», 36 χώροι μαζικής εστίασης με το σήμα «κρητική κουζίνα και 5 «κρητικά μπακάλικα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος