Η executive chef Άρτεμις-Diane Μπεμπλιδάκη ετοιμάζει για τη “Ραδιοτηλεόραση” καταπληκτικά νηστίσιμα κανελόνια με σπανάκι. Γιατί και τη νηστεία μπορούμε να φάμε νόστιμα.
Υλικά
- 20 τεμάχια κανελόνια (220 γραμμ.)
Η executive chef Άρτεμις-Diane Μπεμπλιδάκη ετοιμάζει για τη “Ραδιοτηλεόραση” καταπληκτικά νηστίσιμα κανελόνια με σπανάκι - 250 γραμμ. μυζήθρα νωπή
- 250 γραμμ. σπανάκι -χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, κομμένη κυβάκια
- Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο
- Αλάτι & πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα
- ½ κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 150 ml (2/3 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών)
- 12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
- 1 μικρο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: σοτάροντας το κρεμμύδι στο λάδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον ντοματοπολτό και τις περασμένες ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μέτριο προς χαμηλό, και βράζουμε για 15 ακόμα λεπτά.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το βράσιμο με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί (μυζήθρα), την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα κανελόνια σε μια στρώση).
- Με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε το κάθε κανελόνι με το μείγμα του τυριού που ετοιμάσαμε και τα τοποθετούμε σε οριζόντια διάταξη στο ταψάκι.
- Περιχύνουμε τα κανελόνια με την σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε νωρίτερα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Πολύ προσεκτικά (από τη γωνία του ταψιού) βάζουμε ένα ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Tip: Αν προτιμάμε μια πιο πλούσια και κρεμώδη υφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μπεσαμέλ για να σκεπάσουμε τα κανελόνια μας.
*Η executive chef Άρτεμις-Diane Μπεμπλιδάκη είναι μέλος της WACS (World Association of Chef’s Societies). Έχει εργαστεί ως Executive Head Chef για μεγάλους ομίλους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα ως Executive Chef σε 5στερα ξενοδοχεία. Το 2014 ανέλαβε την εκπροσώπηση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Μ. Βρετανία και Ιρλανδία, ενώ τον Μάρτιο του 2015 ο Όμιλος Unesco της απένειμε βραβείο ως αναγνώριση του έργου και των δραστηριοτήτων της για την εξάπλωση και διάδοση της Κρητικής Γαστρονομίας. Σήμερα, μοιράζει τον χρόνο της εργασιακά σε Κρήτη και Λονδίνο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος