Στο Νομό Καρδίτσας η Νέα Δημοκρατία πέτυχε το απόλυτο στις έδρες και επανεκλέγει τρεις βουλευτές, τον Κώστα Τσιάρα, τον Γιώργο Κωτσό, την Ασημίνα Σκόνδρα και για πρώτη φορά εκλέγεται ο Αριστοτέλης Σπάνιας. Το ποσοστό της είναι στο 43,15%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 16,66%, πολύ κοντά με το ΠΑΣΟΚ που έλαβε 16,55%. Τέταρτο ήρθε το ΚΚΕ με 7,51% και τέταρτο οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ με 4,88%
Στις εκλογές του Μαϊου η ΝΔ, είχε λάβει δύο έδρες, και με τις χθεσινές εκλογές πήρε “πίσω” την βουλευτική έδρα που είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και τον ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής.
Το ποσοστό της συμμετοχής ήταν στο 52,33%, με τα άκυρα ψηφοδέλτια να είναι 498 και τα λευκά 498.
Οι βουλευτές προέβησαν σε δηλώσεις:
Κώστας Τσιάρας
Για άλλη μία φορά η ελληνική κοινωνία επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στη ΝΔ και μάλιστα με ένα ποσοστό που δίνει την δυνατότητα σχηματισμού μίας ισχυρής αυτοδύναμης Κυβέρνησης,προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της κυβερνητικό πρόγραμμα και να κάνει πράξη τις δικές της κυβερνητικές προτάσεις, Δεν έχουμε αυταπάτες είναι μια δύσκολη περίοδος μπροστά μας, με την προτεραιοποίηση κάποιων συγκεκριμένων ζητημάτων, που αφορούν στο πως θα κάνουμε καλύτερη την οικονομική πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών, πως θα αναβαθμίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και πως θα καλύτερες υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη. Από την πρώτη μέρα μπαίνει ένα ισχυρό πλαίσιο κυβερνητικού έργου, το οποίο θα ξεκινήσει όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο εκ νέου πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι σημαντικό χωρίς να υπάρχουν περιστροφές να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια κυριως να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών που εμπιστεύθηκαν με τόσο ισχυρή πλειοψηφία την παράταξη της ΝΔ για μια δεύτερη κυβερνητική θητεία.
Γιώργος Κωτσός
To αποτέλεσμα αποτελεί μια μεγάλη νίκη της ΝΔ, αποτελεί μια επιβράβευση της κυβερνητικής μας πολιτικής της περίοδο 2019-2023 αλλά και ταυτόχρονα μια επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα αποτελεί για μας και μια μεγάλη ευθύνη, να ανταποκριθούμε απέναντι σε αυτό το εξαιρετικά θετικό μήνυμα που μας έδωσε η κάλπη . Το μήνυμα είναι προχωρήστε μπροστά, κάντε την Ελλάδα καλύτερη, δημιουργείστε τις προϋποθέσεις το αύριο να είναι πολύ πιο καλό για τις νέες γενιές. Έτσι θα δουλέψουμε όλοι μαζί, συνεκτικά, το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να σηκώσουμε την Ελλάδα πιο ψηλά, να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη, να ελαφρύνουμε τις φορολογικές επιβαρύνσεις , αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει τους αδύναμους και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες πολίτες
Ασημίνα Σκόνδρα
Νοιώθω μια μεγάλη ικανοποίηση για το κόμμα της ΝΔ το οποίο αποτελεί τη μόνη εγγύηση για το μέλλον της χώρας, για το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας. Ο λαός αποφάσισε σοφά , έδωσε αυτοδυναμία στη ΝΔ, και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να χτίσουμε στα γερά θεμέλια που βάλαμε την προηγούμενη θητεία.
Αριστοτέλης Σπάνιας
Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο επιβεβαιώνει την πολιτική της ΝΔ, δηλώνει τη σταθερότητα, την ασφάλεια για τη χώρα μας. Δίνει το έναυσμα ώστε να κάνουμε τις τομές που χρειάζονται, για να πάει η Ελλάδα πιο μπροστά.
Όλοι τους ευχαρίστησαν τους Καρδιτσιώτες για την εμπιστοσύνη και δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν για το καλύτερο του τόπου και της Ελλάδας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος