Ιστορική νίκη η Βόρεια Ιρλανδία, αντίο στο Euro λέει η Ουκρανία (video)

Την πρώτη της νίκη σε τελική διοργάνωση Euro πέτυχε η Βόρεια Ιρλανδία που κέρδισε με 2-0 την Ουκρανία η οποία χωρίς βαθμό και 0-4 τέρματα μετά από δύο παιχνίδια λέει αντίο στο Euro 2016.

Τα τέρματα των Βορειοιρλανδών πέτυχαν ο ΜακΌλεϊ στο 46’ και ο ΜακΓκιν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μέτριο ως κακό από πλευράς θεάματος το πρώτο μέρος με ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο εστίες. Στο 49’ η Βόρεια Ιρλανδία πήρε θέση οδηγού στο ματς όταν ο Μακόλεϊ με κεφαλιά νίκησε τον Πιατόφ για το 1-0. Η βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έγινε χαλάζι με αποτέλεσμα ο ρέφερι Πάβελ Κράλοβετς να διακόψει προσωρινά την αναμέτρηση στο 58’. Με την επανέναρξη του αγώνα οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως ο Κοβαλένκο αστόχησε σε δύο περιπτώσεις (71’, 77’).

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (96’) η Βόρεια Ιρλανδία προκάλεσε «έμφραγμα» στην Ουκρανία καθώς πέτυχε το τελικό 2-0 με τον ΜακΓκιν, αποτέλεσμα που φέρνει τους Ουκρανούς φάτσα με τον αποκλεισμό από την διοργάνωση.

Κίτρινες: Σίντορτσουκ, Σελέζνιοφ – Γουόρντ, Ντάλας, Τζόνι Εβανς

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)

Ουκρανία (Μιχάιλο Φομένκο): Πιατόφ, Φεντέτσκι, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Σίντορτσουκ (76΄ Γκάρμας), Στεπανένκο, Κοβαλένκο (83΄ Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ (71΄ Ζοζούλια).

Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ο’Νιλ): ΜακΓκόβερν, Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Στίβεν Ντέιβις, Κόρι Έβανς (90+4΄ ΜακΝέρ), Νόργουντ, Γουόρντ (69΄ ΜακΓκιν), Ντάλας, Ουάσινγκτον (84΄ Ματζένις)

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, sports.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος