Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν 11 υποθέσεις κλοπών -διαρρήξεων

Στην εξιχνίαση 11 υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων και στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι δράστες είχαν «πλούσια» δράση, αφού αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων και συγκεκριμένα τριών Ελλήνων ηλικίας 36, 37 και 40 ετών και τριών αλλοδαπών ηλικίας 26, 34 και 41 ετών, κατηγορούμενοι όλοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 31.05.2017 έως και την 31.12.2018 είχε διαπράξει συνολικά εννέα κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής χρηματικής αξίας 9.800 ευρώ.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης έρευνας προέκυψε ότι οι υπόλοιποι δράστες από κοινού την 27.05.2019 είχαν διαπράξει κλοπή σε επιχείρηση αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 10.500 ευρώ και την 12.09.2018 αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ