Ι. Βρούτσης: Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων τον Απρίλιο – Οι νέες ημερομηνίες

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, σε συνεννόηση με το διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη, τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, θα υπάρξει εισήγηση, βάσει της οποίας οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7 και 9. Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για την ίδια κατηγορία συνταξιούχων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες και ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους, όμως, λήγει σε 0, 2,4, 6 και 8.

Η δεύτερη κατηγορία των συντάξεων αφορά αυτές του τ. ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου.

Η τελευταία καταβολή συντάξεων (ΝΑΤ, Δημόσιο, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) θα γίνει στις 29 Απριλίου.

«Αυτό το οποίο θα επιδιώξουμε στην πληρωμή των συντάξεων αυτού του μήνα είναι όχι μόνο να φέρουμε πιο μπροστά τις συντάξεις, αλλά, ταυτόχρονα, να τις απλώσουμε σε περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες, λόγω του κορονοϊού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βρούτσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ