Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τη μη εκχώρηση του αεροδρομίου στη Fraport

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η Πρωτοβουλία ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους φορείς της πόλης και τους πολίτες των Χανίων και του Ρεθύμνου σε εγρήγορση ενόψει των μαζικών κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας, ενώ καταγγέλλει την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα η οποία με ερώτηση της στη Βουλή ζητά να προχωρήσει άμεσα η εκχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς.

Παράλληλα, οι φορείς που συμμετέχουν στην κίνηση σχεδιάζουν συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία προς το αεροδρόμιο Χανίων στις 12 Μαρτίου.

Η Πρωτοβουλία δηλώνει ότι επιβεβαιώνεται πλήρως για τις εκτιμήσεις της σχετικά με την αδυναμία της Fraport να διαχειριστεί τα αεροδρόμια, δεδομένης της τέταρτης αναβολής που ζήτησε και πήρε.

Στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, επισημαίνεται επίσης: «Όπως ήταν αναμενόμενο η Fraport αναζητά να επιρρίψει τις ευθύνες σε τρίτους και διοχετεύει δημοσιογραφικές πληροφορίες για προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την συμπληρωματική υπογραφή της σύμβασης με το ΕΚΑΒ. Τους ενημερώνουμε ότι αυτές οι ανακοινώσεις δεν βρίσκουν απήχηση στους πολίτες αυτού του τόπου. Το Υπουργείο Υγείας θα υπογράψει την συμπληρωματική σύμβαση για την κάλυψη των αεροδρομίων σε θέματα παροχής εκτάκτων ιατρικών υπηρεσιών με ασθενοφόρα όπως έγινε και με την περίπτωση της μετακίνησης 550 πυροσβεστών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ