Με ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών όπως οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης, «έρχεται» στα Χανιά ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, με δύο παραστάσεις –την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουλίου- στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Ώρα έναρξης των παραστάσεων: 21.30 με είσοδο 20 €. Παιδ., Φοιτ., Ανέργων.
Λίγα λόγια για την παραστάση:
Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία – διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Στίχοι: Ισαάκ Σούσης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφίες: Ε. Νίνου & Θ. Γιαννακόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Δημόσιες σχέσεις: Μαρένα Καδιγιαννοπούλου
παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων), Τάσος Γιαννόπουλος (Βλεψίδημος, Δίκαιος, Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάις (Συκοφάντης & Ιερέας)
12μελής χορός ηθοποιών και μουσικών
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος