Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο γιορτάζει το βιβλίο

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, με θέμα «Μικροί σταχωτές εν δράσει!».

Μέσα από χειρόγραφα και παλαίτυπα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, παιδιά και γονείς θα μάθουν για τους τύπους των βιβλίων, τα υλικά και τα όργανα γραφής, τη διακόσμηση και το περιεχόμενο των βιβλίων. Οι μικροί φίλοι φιλοτεχνούν τα δικά τους πρωτογράμματα γράφοντας το όνομά τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6-7 ετών και οι ώρες έναρξης είναι στις 10:00 και στις 12:00.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, ηλικίας από 8-10 ετών, στις 10:00 και στις 12:00, ανακαλύπτουν τα μυστικά της βιβλιοδεσίας δημιουργώντας το δικό τους βιβλιαράκι στο εργαστήριο Συντήρησης Χειρογράφων Εντύπων και Χάρτινων Έργων του Μουσείου.

Το Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο γιορτάζει το βιβλίο

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 2139507 (Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 15:00).

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ