Το 6ο «Micro μ Festival» έσβησε κεράκια

Η έκτη ετήσια γιορτή του «Micro μ Festival» ανήκει πια στην ιστορία. Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το 6Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που περιλάμβανε 15 ταινίες Ελλήνων κινηματογραφιστών, οι οποίες προεπιλέχθηκαν και διαγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ το απανταχού κοινό κλήθηκε να ψηφίσει την αγαπημένη του. Οι αίθουσες στις 12 πόλεις -Αθήνα,  Ηράκλειο, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Ρόδο, Χανιά, Ξάνθη, Βέροια, Νέα Υόρκη- μετά τις τελικές συνδέσεις μεταξύ τους, έσβησαν τα φώτα τους τις πρώτες ώρες της Κυριακής, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

Το 6ο «Micro μ Festival» έσβησε κεράκιαΜεγάλη νικήτρια ήταν η «αγαπημένη» ταινία του Δημήτρη Κατσιμίρη, «Γενέθλια», η οποία αναδείχτηκε πρώτη σχεδόν σε όλες τις πόλεις από την ψηφοφορία του κοινού. Η ταινία περιγράφει την ημέρα γενεθλίων ενός νεαρού με εγκεφαλική παράλυση που περιμένει με τη μητέρα του στο σπίτι τους, το θείο του, για να γιορτάσουν όλοι μαζί  τα 22α γενέθλιά του. Ο ερχομός του θείου του όμως, με τη νέα του φίλη, αναστατώνει την οικογένεια και δημιουργεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Η άψογη σκηνοθετική προσέγγιση του Δημήτρη Κατσιμίρη, καθώς και οι πολύ καλές ερμηνείες των ηθοποιών -Θωμάς Χαβιανίδης, Αριέττα Μουτoύση, Ηλίας Βαλάσης, Χρυσόθεμις Αμανατίδη- κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό και να χαρίσουν την πρώτη θέση στην ταινία.

Το 6ο «Micro μ Festival» έσβησε κεράκια

Ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της ταινίας παρέλαβαν το βραβείο τους στο Χυτήριο στην Αθήνα από τα χέρια του διοργανωτή Σίμου Κυπαρισσόπουλου.

Οι υπόλοιπες πέντε ταινίες που συγκέντρωσαν την προτίμηση του κοινού του 6ου «Micro μ Festival» είναι οι εξής (κατά σειρά που ψηφίστηκαν):

  • «Phantom Limb» του Μιχάλη Φελάνη
  • «Ο Κλειδαράς» του Μιλτιάδη Χρηστίδη
  • «Firaq» της Κάλλι Ζήφου
  • «Simon Says» του Νίκου Τσεμπερόπουλου
  • «Inner Land» της Βίβιαν Παπαγεωργίου

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος