Συνθέτοντας το παζλ της Ψυχικής Υγείας

Το Δίκτυο Διασύνδεσης Δομών Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Εργαστηρίου Ψυχολογίας, διοργανώνει τη Διημερίδα ενημέρωσης πολιτών με τίτλο «Συνθέτοντας το παζλ της Ψυχικής Υγείας», το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, στον Βόλο, στο Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αμφιθέατρο «ΣΑΡΑΤΣΗ»).

Το Δίκτυο απαρτίζεται από δομές που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στη Μαγνησία και, πιο συγκεκριμένα, από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου (Ψυχιατρική κλινική, Ξενώνες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΦΙΛΥΡΑ” και Προστατευόμενα Διαμερίσματα και “ΑΡΙΑΔΝΗ”, Παιδοψυχιατρικό τμήμα, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου, Γραφείο Ψυχολόγων), τη ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ (Οικοτροφείο «μαζί», Προστατευόμενο Διαμέρισμα, Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ»., Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία, Κλιμάκιο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Πλημμυροπαθών Μαγνησίας), το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, το Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Βόλου (Υποέργο 1, Πρόγραμμα  Θεσσαλίας 2021-2027, MIS 6002731), τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης ΟΚΑΝΑ Βόλου, το Γραφείο Ψυχολόγων (Νεάπολης) του Κέντρου Κοινότητας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Το Δίκτυο δημιουργήθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, με στόχο, αφενός, την καλύτερη δυνατή διασύνδεση μεταξύ των δομών και, αφετέρου,  τη συνδιοργάνωση δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών της Μαγνησίας για τις δωρεάν διαθέσιμες υπηρεσίες ψυχικής υγείας και της ευαισθητοποίησής τους για την ψυχική υγεία, η εν λόγω Διημερίδα είναι ανοιχτή για όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τον σκοπό  και τον τρόπο λειτουργίας των δομών που αποτελούν το Δίκτυο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια και δράσεις που άπτονται της ψυχικής υγείας.

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ