Συναυλία «Ήχοι και Μύθοι των κάστρων σε Ανατολή και Δύση» – 29 Ιουλίου στη Ρόδο.

Η συναυλία με τίτλο «Ήχοι και Μύθοι των κάστρων σε Ανατολή και Δύση», με θέμα τα κάστρα, τις πολιορκίες και τους έρωτες που γεννήθηκαν σε αυτά σε δύση και ανατολή, θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουλίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Ρόδου και στη συνέχεια σε νησιά και πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό, σηματοδοτώντας την έναρξη της  ευρωπαϊκής περιοδείας του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της Νεκταρίας Καραντζή, η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Στη συναυλία, οι δύο καλλιτέχνες, συνεχίζοντας το ευρηματικό ντουέτο τους το οποίο παρουσιάζουν με διάφορες παραλλαγές, τα τελευταία χρόνια, σε περιοδείες στην Ευρώπη, θα επιχειρήσουν να αναβιώσουν σημαντικές μυθικές και ιστορικές στιγμές των κάστρων μέσα από τη μουσική τους και τις αφηγήσεις.

Μεγάλοι Έρωτες που γεννήθηκαν σε πύργους, σε Ανατολή και Δύση, με τον Ερωτόκριτο και την Αρέτουσα, την Ερωφίλη και τον Πανάρετο έως τον Τριστάνο και την Ιζόλδη, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, θα ζωντανέψουν σε στίχους, ήχους και διηγήσεις. Μαζί τους, ο θεατής θα ξαναζήσει κάποιες από τις πιο κομβικές στιγμές της ιστορίας των μέσων ελληνικών χρονών. Πολιορκίες και αλώσεις. Το κούρσος της Ανδριανούπολης, την Άλωση της Πόλης, την πολιορκία της Ρόδου έως την κατάληψη του Παλαμηδίου.

Μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, εμπνευσμένη από την ιστορία και το μύθο, τραγούδια της παράδοσης και αντιπροσωπευτικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία θα παρουσιαστεί σε σημαντικά κάστρα της Ελλάδας εκτός της Ρόδου, όπως Μονεμβασιάς, Πάρου, Σαντορίνης, Κέρκυρας, Ναυπλίου και του εξωτερικού. 

Η διοργάνωση γίνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρόδου και τον Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς».

Πληροφορίες: https://www.nektariakarantzi.com/events

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος