«Σαν παιδιού φαντασία» στο θέατρο Ριάλτο

Η ολοκαίνουργια παράσταση «Σαν παιδιού Φαντασία» του Δημήτρη Πιέτρη παρουσιάζεται στο Θέατρο Ριάλτο “Αλέκος Αλεξανδράκης”  κάθε Κυριακή στις 12:00.

Το «Σαν παιδιού Φαντασία» δεν είναι μια ακόμα παιδική παράσταση.

Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς , τις υπέροχες- πρωτότυπες μουσικές, τα τρισδιάστατα σκηνικά, τα υπέροχα κοστούμια, τις  χειροποίητες κατασκευές μεγάλων διαστάσεων και τις προβολές mapping , σε ένα πραγματικό μαγικό ταξίδι .

Μέσα από το πραγματικά εξαιρετικό κείμενο και την ευρηματική σκηνοθεσία θα μεταφέρει πολλά και δυνατά μηνύματα στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Το έργο 
Δύο αδέρφια , ο Οδυσσέας και η Αριάδνη σαν μεγάλωσαν κράτησαν μέσα τους την φαντασία και την αγάπη! Πάντα νικούσαν μια άσχημη ανάμνηση με μια χαρούμενη και ότι δεν ήταν καλό στον κόσμο αυτόν, το έστελναν στην φανταστική τους χώρα την Βουργουνδούπολη όπου εκεί όλα γινόντουσαν όμορφα!
Μια κλεψύδρα , μια πυξίδα και ένα πουγκί με χρώματα, είναι τα εφόδια που τους έδωσαν οι τρεις μοίρες, για το ταξίδι τους στον δικό τους προορισμό. Ένα χρυσό πόμολο ανοίγει τις πέντε  πολύχρωμες πόρτες και η ιστορία ξεκινά!

«Σαν παιδιού φαντασία» στο θέατρο Ριάλτο

Η πόρτα της καρδιάς ανοίγει μαζί με τα παιδιά τα οποία συμμετέχουν ενεργά σε όλη την διάρκεια της παράστασης!
Η πόρτα της φαντασίας χρειάζεται τι άλλο ; την φαντασία όλων των παιδιών αλλά και των μεγάλων!
Στην Τρίτη πόρτα συναντούν τον Φόβο και το θάρρος  όπου εκεί αναφέρονται  σταδιακά όλες οι φοβίες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και πως θα τις ξεπεράσουν μαζί με την βοήθεια των ηρώων.

Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν ήρωες και πλάσματα από την Ελληνική μυθολογία, την Ελληνική μας παράδοση αλλά και νέους φανταστικούς ήρωες.

Ο Οδυσσέας και η Αριάδνη αντιπροσωπεύουν  το κάθε παιδί που μέσα από την παράσταση θα διασκεδάσει, θα συνεργαστεί με τους ήρωες του έργου αλλά πάνω από όλα θα αντιμετωπίσει τους φόβους του και θα ανακαλύψει το θάρρος μέσα του , επίσης θα εμπλουτίσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη και θα έρθει σε επαφή με την έννοια της απώλειας (η οποία εμφανίζεται στην ζωή μας σε πολλές μορφές) το οποίο προσεγγίζεται με τρόπο που αρμόζει σε αυτήν την  ηλικία και χωρίς να θέτει προβληματισμούς που τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν.  Η παράσταση όμως αυτή αποτελεί εργαλείο στα χέρια του γονέα και του εκπαιδευτικού για την προσέγγιση αυτού του θέματος. Δίνει αφορμή και ιδέες για συζήτηση και επεξεργασία της έννοιας της απώλειας και της διαχείρισης των συναισθημάτων.

Ο Οδυσσέας (Δημήτρης Πιέτρης) και η Αριάδνη (Τζοάννα Βρακά) είναι τα παιδιά μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, τα παιδιά της διπλανής πόρτας, τα παιδιά του σχολείου μας, το παιδί μέσα μας.

Σε συνεργασία με το κοινό, την κα Φαντασία (Ευτυχία Φαναριώτη), το Φούι (Βασίλη Γιαννέλο) και τη μαγική φωνή της Idra Kayne αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, ανακαλύπτουν το θάρρος μέσα τους και ταξιδεύουν στη Φανταστική Βουργουνδούπολη με τη βοήθεια των Μοιρών που κατεβαίνουν από τον Όλυμπο. Όλα τα συναισθήματα που κρύβουμε ξεδιπλώνονται μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων και εναλλαγών σε αυτή την  μαγική παράσταση. 

Κατά την έξοδο από το θέατρο μην απορήσετε γιατί μικροί και μεγάλοι σιγοτραγουδούν το βασικό μουσικό θέμα  της παράστασης Ντο ρε μι φα μι μι μι…βγάλε νότες ,φτιάξε λέξεις παραμύθι να γενεί.”

Η συνέχεια στο θέατρο ….. 

«Σαν παιδιού φαντασία» στο θέατρο Ριάλτο

Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Idra Kayne , Τζοάννα Βρακά, Ευτυχία Φαναριώτη , Γιαννέλος Βασίλης, Δημήτρης Πιέτρης

Δίας – Φωνή : Δημήτρης Παπαδάτος

Αφήγηση : Βίκυ Τσιανίκα από το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Kείμενο /Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης 
Eικαστική επιμέλεια-Ζωγραφική-Σκηνικά: Σπανόπουλος Γιάννης
Κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου- Γιάννης Σπανόπουλος 
Χορογραφίες: Ιωάννα Μουλιάκου 
Μακιγιάζ: Freddy Make Up Stage–Φρέντυ Καλομπράτσος- Χαρά Αλάτζα- Έφη Αργυροπούλου 
Ψηφιακές προβολές: James D. 
Πρωτότυπη μουσική: Ειρήνη Τριανταφυλλίδη -Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης 

Παραστάσεις Κάθε Κυριακή στις 12.00 και καθημερινές για σχολεία στις 10.30

Θέατρο Ριάλτο “Αλέκος Αλεξανδράκης”

Διευθ:  Κυψέλης 54 – Κυψέλη

Για  οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα

Τηλέφωνα επικοινωνίας – κρατήσεων : 6977 25 8000 &  211 725 8176

 Η πρόσβαση των λεωφορείων πραγματοποιείται  ακριβώς μπροστά στην είσοδο του θεάτρου.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος