Run the Theatre 2019

Το Run the Theatre 2019 θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο αρχαίο θέατρο της πόλης, το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου.  10 χλμ.- 5 χλμ.- 2,5 χλμ. για όλους!

Διαδρομές Αγωνιστικές

Οι διαδρομές του Run the Theatre έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα  τόσο τη συμμετοχή έμπειρων δρομέων που στοχεύουν σε ατομικές επιδόσεις όσο και για αρχάριους συμμετέχοντες και απλούς φίλαθλους που επιθυμούν να εισάγουν τις μικρές ηλικίες στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού.

2,5 χλμ. για όλους, 5 χλμ. & 10 χλμ. είναι οι τρεις διαδρομές της Διοργάνωσης με αυξανόμενη δυσκολία και απευθυνόμενες σε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών: από όλους μέχρι συστηματικούς δρομείς.

Όλες οι διαδρομές είναι κυκλικές και η εκκίνηση και ο τερματισμός τους θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης όπου θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Οι διαδρομές  ξεκινούν μέσα στον αστικό ιστό αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους λαμβάνει χώρα στην κατάφυτη εξοχή του δήμου Μεγαλόπολης. Η διαδρομή των 5 & 10 χλμ. φτάνει για λόγους συμβολισμού και ουσίας μέχρι τον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου όπου και πραγματοποιείται αναστροφή ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα 10 χλμ. φέρουν την πιστοποίηση της AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.runthetheatre.gr/event/#diadromi-agona

Διαδρομές… τουριστικές!

Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές διαδρομές που σε καλούν να πάρεις μέρος στο Run the Theatre 2019, αλλά και ένα πλήθος γειτονικών προορισμών που σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις!

Η Καρύταινα με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο της και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες, το Λεοντάρι ένας πανέμορφος παραδοσιακός ιστορικός οικισμός, η Λυκοσούρα που σύμφωνα με τον Παυσανία ήταν η αρχαιότερη πόλη του κόσμου, το Λύκαιον όρος, το ιερό βουνό των Αρκάδων, εκεί που οι αρχαίοι μας πρόγονοι θέλουν την γέννηση του Δία, η Αγία Θεοδώρα, μία ιδιότυπη εκκλησία, κτίσμα του 9ου μ.Χ. αιώνα η οποία θεωρείται ένα μικρό θαύμα της φύσης καθώς τεράστια δένδρα (17) στηρίζονται στη στέγη της μικρής αυτής εκκλησίας και άφθονα νερά αναβλύζουν από τα θεμέλια της, όλοι αυτοί οι μαγευτικοί και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Μεγαλόπολη και σε καλούν να τους επισκεφτείς!

Περισσότερες πληροφορίες για τους γειτονικούς προορισμούς μπορείτε να βρείτε στο:

https://www.runthetheatre.gr/odigos-episkepton/geitonikoi-proorismoi/

Φυσικά, η συμμετοχή στο Run the Theatre ολοκληρώνεται με μία επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και στο οποίο είναι αφιερωμένη η Διοργάνωση.

Run the Theatre 2019

 Εκπαιδευτικές, Πολιτιστικές και Κοινωνικές Δράσεις

Η Διοργάνωση του Run the Theatre φιλοδοξεί ,πέρα από αθλητικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, να λάβει και κοινωνικά-πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Ήδη τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πραγματοποιηθεί και οι δράσεις μας εμπλουτίζονται!

Συνεχίζονται για ακόμα μία Διοργάνωση οι δράσεις:

Συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα: Το Run the Theatre επιθυμεί να εισάγει τους νέους  στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού και να τους εμφυσήσει το πνεύμα της δια βίου άσκησης. Για τον λόγο η συμμετοχή όλων των μαθητών των Σχολικών Μονάδων του Δήμου παρέχεται δωρεάν.

Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας: Η Διοργάνωση από την πρώτη κιόλας χρονιά έχει συνάψει μία εξαιρετική συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας η οποία βρίσκεται κοντά στην Διοργάνωση εντασσόμενη στην κατηγορία του θεσμικού υποστηρικτή.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι στις 3, 4 & 5 Μαΐου 2019 το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης θα υποδεχθεί το κοινό του Run the Theatre αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, από τις 11:00 έως 15:00, με ελεύθερη είσοδο.

Κοινωνικές δράσεις: Μία ακόμα δράση η οποία ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, είναι η διάθεση 1.500 μερίδων ζυμαρικών στο ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος.

Νέα Δράση για το 2019!

Για πρώτη χρονιά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Άστα να Τρέξουν Ξανά!» της ομάδας  Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+’

Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα στο σπίτι μας, σε κάποιο ντουλάπι ή ράφι, αλλά σε καλή κατάσταση και τα διαθέτει για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Run the Theatre 2019-10 χλμ.- 5 χλμ.- 2,5 χλμ. για όλους!

Κυριακή 5 Μαΐου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Μεγαλόπολης με τη  συνεργασία των αθλητικών σωματείων Γ.Σ. Λύκαια και Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης και υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου του συλλόγου «Διάζωμα» και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος