“Πολιτιστική Διαδρομή 2021” του Δήμου Αιγάλεω

Η «Πολιτιστική Διαδρομή 2021» του Δήμου Αιγάλεω προσφέρει ένα υπέροχο ταξίδι στον χώρο του Πολιτισμού και της Τέχνης. Στο ανοικτό θέατρο «Αλέξης Μινωτής», από τις 29 Αυγούστου έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2021, έχουν προγραμματιστεί εξαιρετικές, θεατρικές και μουσικές, παραστάσεις.

Ο Δήμος έχει φροντίσει, σε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές, να υπάρχει εισιτήριο αλληλεγγύης, ώστε ο κάθε δημότης να ζήσει από κοντά τις εκδηλώσεις.

Ο πολιτισμός αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό και η «Πολιτιστική Διαδρομή 2021» μας δείχνει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν σπουδαίοι τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Άρης Σερβετάλης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Χάρις Αλεξίου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Λένα Αλκαίου, Ελένη Ροδά.

Το πρόγραμμα

Ποδαρικό στον Σεπτέμβριο κάνει η τραγωδία «Ορέστης» του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και τον Άρη Σερβετάλη στον ρόλο του Ορέστη. Στις 2 Σεπτεμβρίου οι λάτρεις των Blues και της Jazz θα απολαύσουν μια ξεχωριστή παράσταση με τον συνθέτη και σολίστα Γιώργο Ψυχογιό.

Στις 3 Σεπτεμβρίου ακολουθεί η «Μήδεια» του Μποστ μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας. Η Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στο ανθισμένη ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι σε επιμέλεια του Στέργιου Νταουσανάκη.

Η παράσταση «MUTE» από το θέατρο του Νέου Κόσμου έρχεται την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου σε σκηνοθεσία των Σοφία Πάσχου και Γιώργου Χρυσοστόμου.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν την τιμητική τους την Τετάρτη 8 του μήνα, καθώς θα παρουσιαστεί το παιδικό «Στρουμφάκια-Επιχείρηση Στρουμφίτα» σε σκηνοθεσία του Νίκου Λημνιού.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου η μοναδική Ελεωνόρα Ζουγανέλη υπόσχεται να μας ταξιδεύσει με υπέροχα τραγούδια, με αγαπημένες διασκευές και προσωπικές επιτυχίες.

“Πολιτιστική Διαδρομή 2021” του Δήμου Αιγάλεω

Μία μέρα αργότερα στις 10 του μήνα ακολουθεί ο «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Πρωταγωνιστούν Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη κ. α.

“Πολιτιστική Διαδρομή 2021” του Δήμου Αιγάλεω

Η παράσταση «Ο πλούτος» με ζωντανή μουσική παίρνει σειρά στις 11 Σεπτεμβρίου. Ο Καραγκιόζης συναντά τον Αριστοφάνη, με την Αρετή Κετιμέ να παίζει σαντούρι και να τραγουδά. Στις 12 του μήνα θα παρουσιαστεί η κωμωδία «Ειδικές περιστάσεις» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.

Στις 15 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα «Dagipoli Dance Co», ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρους και μη χορευτές, θα προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα.

Ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δίνει ραντεβού στις 16 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική μουσική συνάντηση.

“Πολιτιστική Διαδρομή 2021” του Δήμου Αιγάλεω

Μία μέρα αργότερα ακολουθεί η «Ιφιγένεια εν Ταύροις», η τραγωδία του Ευριπίδη. Πρωταγωνιστούν Λένα Παπαληγούρα, Νίκος Ψαρράς, Μιχάλης Σαράντης, Χάρις Αλεξίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης κ. α.

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου ο Παντελής Αμπαζής και η «Ανωτάτη Ζαμπετική» θα μας ξεσηκώσουν με υπέροχα τραγούδια. Βαριά λαϊκά, jazz και rock διανθισμένα με χιούμορ. Την Κυριακή στις 19 η κωμωδία των Τσιφόρου-Βασιλειάδη σε διασκευή του Χάρη Ρώμα «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» υπόσχεται ένα δίωρο με πολύ γέλιο.

Στις 20 του μήνα «Οι νέοι μουσικοί του Αιγάλεω τιμούν τους παλαιούς». Μια συναυλία αφιερωμένη στους παλαιούς μουσικούς του Αιγάλεω. Βραδιά αφιερωμένη στην κρητική μουσική είναι αυτή της 21ης Σεπτεμβρίου. Γιώργος και Νίκος Στρατάκης έχουν ετοιμάσει ένα υπέροχο πρόγραμμα. Συναυλία και στις 22 Σεπτεμβρίου με τη Μαρία Αναματερού, ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω υπό τη διεύθυνση του Θανάση Σκαρλάτου, θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη rock μουσική.

Το πρόγραμμα της «Πολιτιστικής Διαδρομής» ολοκληρώνεται το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου με τη θεατρική παράσταση «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αιγάλεω.

Με προτεραιότητα στη δημόσια υγεία σας περιμένουμε στο «Αλέξης Μινωτής».

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΩΡΕΣ 9.00 -14.00:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ:

Ι. Οδός 364 & Κάλβου (Στάση Μετρό Αγία Μαρίνα) – 2ος όροφος (Γραφείο

Σχολικών Επιτροπών) – Τηλ.2132044850

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «Γ. ΡΙΤΣΟΣ»

Δημαρχείου & Κουντουριώτου (Στάση Μετρό Αιγάλεω) – Τηλ: 2105310542

ΘΕΑΤΡΟ (ημέρες παραστάσεων από 7 μ. μ) – Τηλ: 2105311168

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Viva.gr και για τις παραστάσεις 9/9, 16/9 και 19/9/2021 στο

ticketservices.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος