“Αφιέρωμα στη Δάφνη Ευαγγελάτου” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας παρουσιάζουν τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ένα ιδιαίτερο Αφιέρωμα στη Δάφνη Ευαγγελάτου, τη μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έφυγε πριν από λίγους μήνες για πάντα από κοντά μας.

Με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, έξι εκλεκτοί Έλληνες σολίστ που υπήρξαν μαθητές της,  οι Αλεξία Βουλγαρίδου, Άννα Στυλιανάκη, Άρης Αργύρης, Γιώργος Κανάρης, Νίκος Κοτενίδης και Μάριος Σαραντίδης, ερμηνεύουν έργα που η ίδια τους δίδαξε και αγαπούσε ξεχωριστά: άριες και σύνολα από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Πουτσίνι, Βάγκνερ, Τσιλέα, Στραβίνσκι και Κόρνγκολντ καθώς και τραγούδια των Φραντς Σούμπερτ, Ρίχαρντ Στράους, Γκαμπριέλ Φωρέ, Ούγκο Βολφ και Αντίοχου Ευαγγελάτου.

Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο Αφιέρωμα αφιλοκερδώς.

Η μεσόφωνος Δάφνη Ευαγγελάτου (1946-2021) υπήρξε μια σπάνια προσωπικότητα που, παράλληλα με τη διεθνή καλλιτεχνική της σταδιοδρομία, φώτισε με τις γνώσεις και το παιδαγωγικό της ταλέντο τις νέες γενιές λυρικών καλλιτεχνών, ως καθηγήτρια στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου.

Συνδέθηκε ιδιαίτερα με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου εμφανιζόταν συχνά, και με το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας, του οποίου διετέλεσε επί χρόνια Μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών, μαζί με τον Χρήστο Λαμπράκη, την Άρντα Μαντικιάν και τη Ζανέτ Πηλού. Στην αναγγελία του αδόκητου χαμού της, τον περασμένο Νοέμβριο (18/11/2021), τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου κ.κ. Κώστας Πυλαρινός, Λουκάς Καρυτινός, Γιώργος Κουρουπός, Κυριάκος Λουκάκος και Άρης Χριστοφέλλης αποφάσισαν ομόφωνα τη διοργάνωση εκδήλωσης στη μνήμη της σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Αλεξία Βουλγαρίδου, υψίφωνος

Άννα Στυλιανάκη, υψίφωνος

Άρης Αργύρης, βαρύτονος

Γιώργος Κανάρης, βαρύτονος

Νίκος Κοτενίδης, βαρύτονος

Μάριος Σαραντίδης, μπασοβαρύτονος

ΠΙΑΝΟ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Δημήτρης Γιάκας

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Α΄ Ζώνη: 18 €

Β΄ Ζώνη: 12 €

Ειδική τιμή: 8 € φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμΕΑ, 65+ & πολύτεκνοι

Κρατήσεις: Τ. 210 72 82 333, www.megaron.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος