Πρώτη Θέση – Μάγκνους

Τελευταίο Σαββατοκύριακο για το Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids. Στις 18 και 19 Μαρτίου προβάλλονται δυο πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Δαναό.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, προβάλλεται το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Πρώτη Θέση. Η ταινία ακολουθεί  έξι ταλαντούχους νεαρούς χορευτές, διαφορετικής καταγωγής και προέλευσης που αγωνίζονται να ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό Youth America Grand Prix, σε ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το μπαλέτο.

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α., στην Αθήνα.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου πανελλαδική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Μάγκνους. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη ζωή του Νορβηγού Μάγκνους Κάρλσεν, ο οποίος είναι ο νεότερος σκακιστής που κατάφερε ποτέ να φθάσει στην πρώτη θέση στον κόσμο. Η ταινία ακολουθεί την ασυνήθιστα γρήγορη πορεία του Μάγκνους προς την κορυφή, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τον ιδιαίτερο κόσμο του σκακιού και ταυτόχρονα να παρακολουθήσει την ωρίμανση μιας σύγχρονης ιδιοφυΐας.

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Την Κυριακή θα γίνει η βράβευση της Καλύτερης Ταινίας CineDoc Kids από την 13μελή παιδική κριτική επιτροπή. Η επιτροπή συστάθηκε από μαθητές γυμνασίου και λυκείου και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια με την σκηνοθετίδα Μαριάννα Οικονόμου, με σκοπό την αξιολόγηση των ταινιών του Φεστιβάλ.

Το βραβείο δίνεται  με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει διαδραστικό σεμινάριο με το Σκακιστικό Όμιλο Παγκρατίου. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του των προβολών στον κινηματογράφο Δαναό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των προβολών του Φεστιβάλ στον κινηματογράφο Δαναό μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ώρα προβολών: 16:00

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Τιμή εισιτηρίου ομαδικού/οικογενειακού +4 άτομα: 4€

Το CineDoc Kids εντάσσεται στο πρόγραμμα του CineDoc (Σεπτέμβριος 2016 – Μάιος 2017) που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Το CineDoc προβάλλει από το 2009 βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινημτογράφο Δαναό, τον Δήμο Βόλου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CineDoc Kids:

www.cinedoc.gr | info@cinedoc.gr | 2107211073

Πρώτη Θέση – Μάγκνους

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος