Πολυθεματικό Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» 2022 / Τέχνη & Κοινότητα, στη Μήλο.

To Φεστιβάλ «Από Τη Θάλασσα» 2022 που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Χορού και Θεάτρου Μήλου, ξεκινά στις 4 Ιουνίου και διαρκεί έως τις 8 Οκτωβρίου. Θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου, σε δημόσιους χώρους αλλά και στο Παλαιό Σχολείο Ζεφυρίας του Δήμου Μήλου, σε τρεις χρονικές περιόδους: 4 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, 2 – 11 Σεπτεμβρίου και 24 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου.

Στόχο έχει τη σύνδεση της Κοινότητας της Μήλου με τις έννοιες της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, με έμφαση αυτή τη χρονιά στην προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών και των «διαφορετικών» ατόμων, μέσα από μια ιστορική, κοινωνική και μυθολογική πορεία της μορφής της Γυναίκας, καθώς και της βιωματικής σχέσης του κοινού με τις παραστατικές τέχνες και τη Φιλοσοφία, μέσα από σύγχρονα καλλιτεχνικά εργαλεία που προωθούν την καλλιτεχνική έκφραση όλων των ανθρώπων.

Το Φεστιβάλ συνδυάζει παραστάσεις χορού και θεάτρου, παιδαγωγικά εργαστήρια για τους κατοίκους του νησιού και τους περαστικούς ταξιδιώτες, συζητήσεις με θέμα την Τέχνη και τη Φιλοσοφία, Body /word – Performance Writing, Έκθεση Φωτογραφίας και Πολυμέσων, Συμπερίληψη στην Τέχνη των ΑΜΕΑ και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παραγωγής Ταινιών από και για παιδιά και έφηβους του νησιού. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν Ομάδες και Καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βενεζουέλα και τον Καναδά.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/FromTheSeaMilosFestival
https://www.instagram.com/from_the_sea_milos_festival/

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος