Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για έβδομη χρονιά για τους μαθητές όλων των βαθμίδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο), οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2021.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία αναπτύσσει δεξιότητες για τους μαθητές της χώρας μας, απαραίτητες στην ψηφιακή εποχή. Στους πέντε μήνες προετοιμασίας των ομάδων για συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι μαθητές αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες, όπως είναι η ομαδικότητα, η δημιουργική σκέψη (creative thinking) και η επίλυση προβλημάτων (problem solving). Ταυτόχρονα, ο Διαγωνισμός βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν στην πράξη τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό, τους αυτοματισμούς, καθώς βασίζεται στη μεθοδολογία STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα διαγωνιστούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Για μαθητές Νηπιαγωγείου (4-5 ετών): «Ο Γαλαξίας μας»
  • Για μαθητές Δημοτικού (6-9 ετών): «Ποδόσφαιρο 2x
  • Για μαθητές Δημοτικού (10-12 ετών): «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci» με νέο κανόνα
  • Για μαθητές Δημοτικού ή Γυμνασίου (10-15 ετών): «Ο Θούριος του Ρήγα και τα Βαλκάνια» Regular και «Race of Robots» Regular II
  • Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου: «Τα ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου» (Ανοικτή κατηγορία)
  • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Αυτόνομη Οδήγηση» (Κατηγορία Regular) και για τα Επαγγελματικά Λύκεια «Αγροτική παραγωγή και τυποποίηση».

Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων θα διεξαχθούν δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης (webinars) των προπονητών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως. 

Από 15 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν επισήμως τα θέματα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad (WRO) https://wrohellas.gr/world-robot-olympiad-2021/. Επίσης, στο πλαίσιο του επετειακού έτους ανεξαρτησίας της χώρας μας των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διεξάγεται ο Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού κι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής https://wrohellas.gr/ελλάδα-2021/ από 25 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου περιλαμβάνοντας τις εξής κατηγορίες:

  • Scratch for Beginners (Animation)  «Το καλοκαίρι που ονειρεύομαι» για μαθητές 5-7 ετών.
  • Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» για μαθητές 8-12 ετών.

Προαιρετικές Συμμετοχές

  • Νηπιαγωγείο για νήπια έως 5 ετών.
  • Καλλιτεχνικός διαγωνισμός με Python για συμμετέχοντες 15-21 ετών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος