Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει”.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Διεθνούς Ημέρας των Νοηματικών Γλωσσών, συμπράττουν πολιτιστικοί, αθλητικοί, εκπαιδευτικοί φορείς, φορείς της δημόσιας διοίκησης κι εκπαίδευσης καθώς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για την υλοποίηση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει”.

Οι δράσεις θα διαρκέσουν έως τις 2 Οκτώβρη 2023.  Το Διεπιστημονικό Συμπόσιο που διεξάγεται κάθε χρονιά, φέτος αφορά κυρίως εκπαιδευτικούς με κεντρικό άξονα τη διαφοροποιημένη διδασκαλία.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα επτά υπουργείων, εξυπηρετώντας στην ποιότητα ζωής, προωθώντας την εξωστρέφεια, ενισχύοντας το τουριστικό ενδιαφέρον ανά περιοχή και αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά μας με βιωματικές δραστηριότητες, αθλητικές και καλλιτεχνικές. Παράλληλα, προωθείται ο εθελοντισμός και η πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους.
Ο υπότιτλος του φεστιβάλ “Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει” περισσότερο αναφέρεται στην ιστορικότητα και μνεία του αφετηριακού σημείου αυτής της πρωτοβουλίας: είναι δημιούργημα σύμπραξης κωφών και ακουόντων. Το φεστιβάλ αφορά και αναφέρεται σε όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου, ταυτότητας, ιδιότητας και προσόντων. Βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των συμμετεχόντων και την ευγενική χορηγία των αρωγών μας.
Κάθε χρόνο συμμετέχουν και συμπράττουν πάνω από 100 φορείς και κινητήρια δύναμη είναι εθελοντικές ομάδες επαγγελματιών της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ιστοσελίδα: www.dhias.org
 
 
 
 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος