Ο Holger Falk και ο Julius Drake στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Γερμανός βαρύτονος Holger Falk [Χόλγκερ Φαλκ] και ο πιανίστας Julius Drake [Τζούλιους Ντρέικ] εμφανίζονται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το ρεσιτάλ τους τιτλοφορείται «Jeune homme de vingt ans» («Εικοσάχρονο αγόρι») –ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τον στίχο ενός ποιήματος του Aπολινέρ για τη σύντομη ζωή ενός νεαρού στρατιώτη στα χαρακώματα– και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Φαλκ, που έχει στο ενεργητικό του βραβευμένες ηχογραφήσεις με έντεχνα τραγούδια των Πουλένκ και Άισλερ, θα παρουσιάσει, υπό τη μουσική συνοδεία του Τζούλιους Ντρέικ, κύκλους τραγουδιών του Φρανσίς Πουλένκ σε ποίηση Γκιγιόμ Απολινέρ και το Hollywood Songbook του Xανς Άισλερ σε ποίηση Μπέρτολτ Mπρεχτ. Και οι δύο συνθέτες, στα 1918, στο τέλος του πολέμου, ήταν είκοσι ετών, ενώ έζησαν και πέθαναν με λίγους μήνες διαφορά. Προέρχονταν από αντίπαλα στρατόπεδα, Γαλλία και Γερμανία, και σημάδεψαν εξίσου τον 20ό αιώνα με τα τραγούδια τους.

Η βραδιά Lied των Holger Falk και Julius Drake στο Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου The Birth of Contemporary Europe: World War I, Music and the Arts (9-11/2018), που συνδιοργανώνεται από τη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής και το ΜΜΑ, τη Διεύθυνση Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Ο βαρύτονος Holger Falk

… είναι, ούτως ή άλλως, […] ένας από τους πλέον ευέλικτους τραγουδιστές της γερμανικής μουσικής σκηνής», έγραψε το περιοδικό Opernwelt. Με βασικά χαρακτηριστικά το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του και την αυθεντικότητα της έκφρασής του, ο Χόλγκερ Φαλκ διαπρέπει διεθνώς τόσο στην όπερα όσο και στο Lied.Ο Holger Falk και ο Julius Drake στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους και σκηνοθέτες και έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παγκόσμιες πρεμιέρες λυρικών έργων σύγχρονων συνθετών, ενώ συμπράττει συχνά με σύνολα μπαρόκ μουσικής.

Το 2016 του απενεμήθη το βραβείο Echo Klassik για την ηχογράφηση όλων των τραγουδιών του Ερίκ Σατί. Ως ειδικός στην ερμηνεία mélodies του Πουλένκ, έχει δισκογραφήσει τα άπαντα για ανδρική φωνή του Γάλλου συνθέτη, ενώ έχει εκδώσει δίσκους με Lieder για την MDG. Το 2017 άρχισε η κυκλοφορία ενός τετραπλού ψηφιακού δίσκου με έντεχνα τραγούδια του Χανς Άισλερ (MDG/Deutschlandfunk Kultur). Για τη συλλογή αυτή ο Χόλγκερ Φαλκ και ο πιανίστας Στέφεν Σλάιερμαχερ κέρδισαν την ίδια χρονιά το βραβείο των Γερμανών Κριτικών Δίσκου και υποψηφιότητα για το Διεθνές Μουσικό Βραβείο 2018.

 

Με έδρα το Λονδίνο, ο διεθνούς φήμης πιανίστας Julius Drake

…θεωρείται ένας από τους καλύτερους σολίστ της εποχής μας που ειδικεύονται στη μουσική συνοδεία. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες τόσο σε ρεσιτάλ όσο και σε ηχογραφήσεις, ενώ εμφανίζεται συχνά στα σημαντικότερα μουσικά κέντρα και φεστιβάλ της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο πλαίσιο της σειράς Julius Drake and Friends, που δημιούργησε ο ίδιος, έχει συμπράξει με μεγάλους λυρικούς ερμηνευτές.

Ο Holger Falk και ο Julius Drake στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Julius Drake Pianist
Photo: Marco Borggreve

Στον κατάλογο των πολυάριθμων ηχογραφήσεών του περιλαμβάνονται βραβευμένες σειρές έντεχνων τραγουδιών. Στα εν εξελίξει δισκογραφικά πρότζεκτ του συγκαταλέγονται η έκδοση όλων των τραγουδιών του Λιστ (ο δεύτερος δίσκος της σειράς με την Ανγκέλικα Κίρσλαγκερ απέσπασε το 2012 το βραβείο του BBC Music Magazine) και η κυκλοφορία τεσσάρων ρεσιτάλ με έργα Σούμπερτ.

Προσκαλείται συχνά σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής δωματίου, ενώ το ντούο που έχει σχηματίσει με τον Νίκολας Ντάνιελ έχει χαρακτηριστεί ως «ένα από τα πλέον απολαυστικά σχήματα της βρετανικής μουσικής δωματίου.»

Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς, όπου διδάσκει πιανιστική συνοδεία. Δίνει τακτικά master classes σε όλο τον κόσμο.

 

Πρόγραμμα

Poulenc & Appolinaire

Bleuet 

Eisler & Brecht

Hollywood Songbook

An den kleinen Radioapparat

In den Weiden

Frühling

Poulenc & Appolinaire

Banalités 

Chanson d’Orkenise

Hôtel

Fagnes de Wallonie

Voyage à Paris

Sanglots

Eisler & Brecht

Hollywood Songbook

Speisekammer 1942

Auf der Flucht

Über den Selbstmord

Die Flucht

Ostersonntag

Der Kirschdieb

Hotelzimmer 1942

Die Maske des Bösen

Panzerschlacht

Διάλειμμα    

Poulenc & Appolinaire

Quatre Poèmes

L’anguille

Carte Postale

Avant le cinéma

1904

Eisler & Brecht

Hollywood Songbook

Unter den grünen Pfefferbäumen

Die Stadt ist nach den Engeln genannt

Jeden Morgen, mein Brot zu verdienen

Diese Stadt hat mich belehrt

In den Hügeln wird Gold gefunden

Hollywood-Elegie Nr.7

Nightmare

Vom Sprengen des Gartens

Die Landschaft des Exils

Die Heimkehr

Poulenc & Appolinaire

Calligrammes

L’espionne

Mutation

Vers le sud

Il pleut

La grâce exile

Aussi bien que les cigales

Voyage

Tιμές εισιτηρίων

10 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 14 ευρώ ● 20 ευρώ

 

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

 

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος