Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Χίος & Οινούσσες1 έως 13 Αυγούστου


Με νέες παραγωγές, κλασική μουσική, ποίηση, ρεμπέτικο αλλά και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη επιστρέφει δυναμικά η καλοκαιρινή έκδοση του 7ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του φεστιβάλ,  το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια με σκοπό την ανάδειξη των φυσικών τοπίων και της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς της Χίου, θα φιλοξενηθούν σε χαρακτηριστικά σημεία του νησιού, ενώ φέτος ταξιδεύει ξανά στις Οινούσσες για μία συναυλία.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού περιλαμβάνει την πρωτότυπη παραγωγή μουσικής αφήγησης «Λουκῆς Λάρας», βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Δημήτριου Βικέλα, την συμμετοχική δράση παραστατικής ανάγνωσης, ΠΟΙΗΜΑ(ΤΑ), που έχει ως σημείο αναφοράς ένα ποίημα του Κ. Π. Καβάφη και συναυλίες μιας ευρείας γκάμας ρεπερτορίου, από κλασική και σύγχρονη μουσική με διεθνούς φήμης σολίστ, μέχρι τζαζ, μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων αλλά και ρεμπέτικο.
Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει η συναυλία που θα δώσουν για πρώτη φορά οι πρόσφυγες που συμμετέχουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ η αυλαία θα πέσει με τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και μια «πολύτιμη μοιρασιά ψυχής».

Περισσότερες πληροφορίες: https://chiosmusicfestival.gr/

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος