Μεσογειακό Φεστιβάλ Καλλιθέας 2017

Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Καλλιθέας 2017, με αφιέρωμα στην Ιταλία, ξεκίνησε ήδη από τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 και συνεχίζεται με επιτυχία συμπεριλαμβάνοντας εκδηλώσεις όπως θέατρο, μουσική, όπερα, διαλέξεις, χορό και γευσιγνωσία. Μέχρι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε παραστάσεις και συναυλίες μεγάλου ενδιαφέροντος, ενώ από το πρόγραμμα δεν θα λείψει και η … γεύση.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 20.30, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας υποδέχεται τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, με τη συναυλία «Αυτό είναι αγάπη» (Questa e l’amore). Μαζί του θα είναι η δημοτική φιλαρμονική και η μεικτή χορωδία του Δήμου Καλλιθέας. Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.00, ο εικαστικός και συγγραφέας Βαγγέλης Παππάς, θα δώσει διάλεξη στο Κινηματοθέατρο Καλυψώ, με θέμα «Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τα πάντα για τον μύθο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι;»

Μία ακόμα διάλεξη θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας στις 19.00, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017. Ο μουσειολόγος -εξειδικευμένος στη διοργάνωση διεθνών εκθέσεων και συνεδριών- Άγγελος Δενδρινός, σε συνεργασία με τη Διεθνή Αρκαδική Εταιρεία αλλά και την ιδρύτρια του Heritage and Museums Λίλα ντε Τσάβες, θα δώσουν μια διάλεξη με τίτλο «Το Αρκαδικό Ιδεώδες ως παγκόσμια πολιτιστική σταθερά του Ουμανισμού». Μετά τη λήξη της διάλεξης, θα ακολουθήσει συναυλία με την Ορχήστρα και Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου, Ορέστη Μπαζού.  

Η Ελένη Παρασκευά, μέλος της Compagnia delle Poete (Universita di Sapienza), θα παρουσιάσει τη νέα ποιητική της συλλογή, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Αμέσως μετά, θα απολαύσετε τη χορωδία «Libro Coro» υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της Ανθής Γουρουνδή!

Το Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Οκτωβρίου το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας περιλαμβάνει μια θεατρική παράσταση και ένα ρεσιτάλ πιάνου στο πρόγραμμά του. Το Σάββατο στις 20.00 παρακολουθήστε την παράσταση του Στέλιου Καλαθά με τίτλο «Logica o Sentimento» (Feelings’ Stories), ενώ την Κυριακή στις 20.30, η διάσημη συνθέτρια Δάφνη Ζαφειρακοπούλου, δίνει ένα ρεσιτάλ πιάνου βασισμένο στο ντοκιμαντέρ «Τα Λιμάνια της Πορφύρας». Παράλληλα, θα υπάρχει η έκθεση μικρογραφίας του εικαστικού και μουσικοκριτικού, Αλέξιου Σπανίδη.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Μεσογειακό Φεστιβάλ Καλλιθέας 2017

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 – Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ελεύθερη Είσοδος

Πληροφορίες: http://www.kallithea.gr

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ